Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kan bidra med mer enn flagg

I denne teksten vil jeg komme med mine refleksjoner om debatten angående 17. mai som foregår akkurat nå. I dag er flere opptatt av om innvandrere burd...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2008 kl 08:52

I denne teksten vil jeg komme med mine refleksjoner om debatten angående 17. mai som foregår akkurat nå. I dag er flere opptatt av om innvandrere burde ha eget flagg i 17. mai-toget. Selv om jeg har gått på norsk kurs mindre enn ett år, har jeg lest og forstått noen interessante morsomme kommentarer i avisene. Det virker som at mange ikke har forstått at Norge er et flerkulturelt samfunn i dag, at det er et etnisk homogent land som det var før den første innvandringsperioden.

Noen av dem er opptatt av innvandreres kriminelle virksomhet, og de synes innvandrere er en katastrofe for det norske samfunnet. Men vi lever ikke på 1960-tallet. Utviklingen har kommet langt og forandret alt, og Norge er jo et land med flerkultur som er et resultat av de ulike innvandreres flotte kultur fra mange deler av verden. Jeg forstår ikke hvorfor det er viktig å nevne integreringsproblemer og innvandreres kriminelle virksomhet, som faktisk ikke er representativ for alle, i forhold til 17. mai.

For meg er 17. mai en viktig dato i Norges historie, og man må knytte denne datoen til Norges bidrag til verdens utvikling som et godt eksempel i moderne tid. Da kan både nordmenn og utlendinger vise innvandring på en positiv måte. Personlig synes jeg at mangfold er flott. Det viser Norges internasjonalitet.

Når det gjelder bruk av flagg, må vi huske hva datoen minner oss om. Da kommer historien. Det betyr at bare Norges og etniske samers flagg kan brukes fordi de eier historien. Jeg kan ikke si at samenes flagg ikke er nødvendig fordi de er en urbefolkning i Norge selv om de ikke var representert på samlingen på Eidsvoll da konstitusjonen ble laget..

Med hensyn til innvandrerbefolkningen er det ikke noe grunnlag for å ha sitt eget flagg i 17. mai-toget. Det er ikke FNs samling i New York som vi kan ta ut i Karl Johans Gate på 17. mai. Selv om vår interesse er integrasjon og ikke assimilerasjon. Jeg vil aldri miste min identitet. Jeg vil beholde min kultur og bringe den videre til barna mine. For å vise respekt og være i harmoni med det norske samfunnet har vi imidlertid mye å bidra med. Vi har våre nasjonale klær, vår musikk, sang, litteratur, kunst og mange andre flotte ting å bidra med til toget.

Jeg mener at jeg kan bidra med min kultur til det norske miljøet, men jeg kan ikke bidra med mitt lands flagg. La oss ikke glemme en ting: Vil vi bør sette pris på mangfoldet! Skal vi ikke stå sammen for å få kraft til videre utvikling? Jeg vil invitere leserne til å tenke på dette.

Teshome Hunduma

Nordre Aker-beboer

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...