Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Christel Stub:

«Kjære jenter, kvinner, mødre, bestemødre, tanter og søstre»

ILDSJEL: Christel Stub fra Grefsen ble også Årets Navn i Nordre Aker Budstikke og dittoslo.no, for sitt store frivillige engasjement. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Kvinnedagen er her og tradisjonen tro skal vi kvinner hylles både i hue og i ræva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2015 kl 15:57

Se link til alle 8. mars-kommentarene nederst på siden!

Sannheten er at Kvinnedagen, 8. mars er klin forbanna lik alle andre dager i året. Man står opp, lager frokost og niste til seg selv og evt. familie og PANG presser dagens krav og forpliktelser seg nedover panna som en altfor trang pologenser.

Det er egentlig litt trist å tenke på at etterhvert som årene går, forsvinner mange av tradisjonene i en eim av tidspress og «gidder ikke»-holdning.

I min barndom var det full halloi med 8. mars-tog, paroler i alle regnbuens farger,
engasjerte mennesker som kjempet for lokalsykehuset eller hjørnesteinsbedriften, full
tut og blæs fra skolekorpset og god stemning.

I dag har vi ikke «tid» til å møte opp i et fellesskap og «fight for our rights». Det er ikke det at vi ikke engasjerer oss, men engasjementet vårt går bare så langt som til å opprette facebookgrupper med støtte til ett eller annet som engasjerer der og da. Et engasjement som høyst sannsynligvis dør ut, uten å ha fått gjennomslag eller blitt synlig for de som faktisk kan ta tak i det.


Hvorfor er vi ikke villig til å gå i tog for barnefamilier som blir kastet ut av landet fordi de ikke har fått oppholdstillatelse? Eller for fattigdoms-Norge? Eller for våre besteforeldre som bor på sykehjem som sist fikk dusje forrige uke og med bæsjebleia fra i går?

Det er ikke det at vi ikke engasjerer oss, men engasjementet vårt går bare så langt som til å opprette facebookgrupper med støtte til ett eller annet

Fattigdom engasjerer meg og jeg prøver å gjøre det jeg kan for å hjelpe med de midlene jeg har. Jeg samler inn klær, arrangerer innsamlingsaksjoner og bruktsalg, men jeg må jo innrømme at det er ganske trøstesløst. Det føles som om det bare blir flere og flere som trenger hjelp.

Å høre folk uttale at de må bli flinkere til å prioritere! Hva skal de prioritere bedre? De har jo ingenting å prioritere med!!

Å være alene med 3 barn uten avlastning og med meget anstrengt økonomi, det er ingen
dans på roser. Det å måtte si nei til alt som er utenom den dagligdagse, er et sant helvete for en forelder. En bursdagsgave som velter hele budsjettet, eller et tannlegebesøk som ikke er mulig å betale og går til inkasso fordi man ikke har 4500 kroner til å dekke regningen.


Mitt kvinnedagsønske nr. 1 er at alle som faller inn under fattigdomsgrensa skal få gratis lege- og tannlege og at stønadene de mottar skal stå i forhold til de faktiske utgiftene en husholdning har.

En annen kjepphest jeg har, er frivillighet. Det sies så flott at «uten frivillighet, dør idrett- og kultur-Norge» – og yes, sir det er alldeles korrekt!

Mitt kvinnedagsønske nr. 1 er at alle som faller inn under fattigdomsgrensa skal få gratis lege- og tannlege

Vi vil så gjerne ha aktiviteter for oss selv og for barna våre, vi vil helst at det skal koste minimalt og i tillegg ha profesjonelle trenere/instruktører.

Beklager folkens, det er ikke mulig – det er som om å pante en pose med flasker og
forvente at en skal gå ut av butikken med indrefilet i handleposen!


Enhver idrett- og kulturorganisasjon er fullstendig avhengig av frivillige for å gå rundt.

Mødre og fedre, kom på banen – meld dere til styreverv eller trener/oppmann etc. Jeg kan med hånden på hjerte si at blant mine beste opplevelser har jeg fra arrangement hvor jeg er en av mange frivillige. Idrettsglede, musikkglede, å se mestring på nært hold, det sosiale nettverket– det er bare helt fantastisk. Jeg syns nesten synd på folk som går glipp av det.

Jeg kan med hånden på hjerte si at blant mine beste opplevelser har jeg fra arrangement hvor jeg er en av mange frivillige

Mitt kvinnedagsønske nr. 2 er at flere melder seg til frivillige verv og får oppleve gleden og fellesskapet en opplever i frivillig-Norge.

Og dere, kan vi gjøre en avtale helt på tampen? Kan vi kvitte oss med ordet ”sliten” fra det norske vokabular?


Ærlig talt, vi har vel aldri hatt det så bra som vi har det nå? Biler til både mor og far, tørketrommel, mobiltelefoner til alle i husholdningen, hytter både til fjords og fjells, aupair og full barnehagedekning.

Man må yte, for å nyte!!

Gratulere med dagen, damer i alle aldre!

Christel Stub
Frivillig, Kjelsås

LES FLERE 8. MARS-KOMMENTARER HER:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...