Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommunen må kjøpe Skar Leir

Nordre Aker Budstikke har vært på reportasjetur til vakre Maridalen. Der ble vi kastet ut av Forsvarets folk da vi var innenfor gjerdene til Skar mili...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2007 kl 09:25

Nordre Aker Budstikke har vært på reportasjetur til vakre Maridalen. Der ble vi kastet ut av Forsvarets folk da vi var innenfor gjerdene til Skar militærleir. Vi ønsket å finne ut hvilke verdier som faktisk ligger brakk der inne. Det var ikke mange meterne vi kom før vi fikk beskjed om å forsvinne. Men vi var der lenge nok til å registrere et imponerende antall bygninger i alle størrelser. Noen veldig store, mange mellomstore og en rekke små bygninger i varierende grad av synlig forfall. Vi snakker om store arealer i det som mange kaller porten til Maridalen. Hele Maridalen eies av Oslo kommune, mens Skar leir ligger som en øy der Forsvaret har regjert. Etter at leiren ikke lenger fyller noen funksjon har Skifte Eiendom overtatt. Nå skal området selges. Det store spørsmålet er hvem som kjøper. Og hva området deretter skal brukes til.

Skifte Eiendom blir ikke lenger målt bare på hvilke priser som oppnås. Heldigvis. Vi så hva som skjedde da Bolærne fort ble solgt til en privat menighet uten tanke på allmennhetens behov. Motstanden var massiv, og katastrofen et faktum. Salget av Oscarsborg i Drøbak er en ganske annerledes hyggelig historie. Og nå står Skar leir for tur.

Nordre Aker Budstikke mener det er en selvfølge at Oslo kommune kjøper området. Vi mener det blir fullstendig feil å legge opp til en budrunde her der private spekulanter kommer inn og presser prisen opp. Området har et enormt potensial i en eventuell fremtid der Oslo kommune åpner for boligutvikling og næringsutvikling eller begge deler i Maridalen. I dag er dette en politisk umulighet. Men ingen vet hva som tillates om fire eller om førti år.

Nordre Aker Budstikke mener altså kommunen må sikre seg området. Og vi mener kommunen veldig fort må bestemme seg for fremtidig bruk av Skar leir. Bygninger uten folk blir fort ødelagt. Særlig når bygninger og infrastruktur ligger helt inntil skogen. Vi håper kommunen veldig fort tenker på hva de skal bruke denne fantastiske muligheten til. Noen må inn her. Og det forholdsvis fort, om ikke skogen bare skal overta. En spøkelsesby i Maridalen vil være et monument over dårlig planlegging og dårlig fantasi. Nordre Aker Budstikke kommer til å engasjere seg i denne saken i ukene som kommer. For ordens skyld: Vår egen journalist Tone Berild Kristiansen har ivret lenge for å finne spennende løsninger for Skar Leir. Hun har derfor erklært seg inhabil i dekningen av saken.

Vi mener kommunen veldig fort må bestemme seg for frem-tidig bruk av Skar leir

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...