Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Koseskolen

Elevorganisasjonen og andre radikale røster har den siste tiden tatt til orde for at elevene bør boikotte de kunnskapstestene som for tiden gjennomfør...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Elevorganisasjonen og andre radikale røster har den siste tiden tatt til orde for at elevene bør boikotte de kunnskapstestene som for tiden gjennomføres i osloskolen. Dette føyer seg inn i rekken av andre godt gjennomtenkte forslag organisasjonen har fremmet de siste årene; som at det ikke skal føres fravær i skolen, at man skal fjerne karakterene i ungdomsskolen, fjerne eksamensordningen i den videregående skolen og fjerne det frie skolevalget i Oslos videregående skoler. Dette vil gjøre at elevene får mer tid til å utvikle seg selv, og de vil slippe den stressende situasjonen med eksamenspress og karakterer – noe som faktisk kan gå ut over både trivsel og nattesøvn.

Jeg fatter heller ikke hva vi skal med de internasjonale kunnskapsundersøkelsene med de rare navnene TIMSS og PISA. Selv om de norske elevene ikke gjør det så bra i disse kunnskapstestene, så kan det jo hende at vi i Norge er flinkere i andre ting. Det er for eksempel ingen andre land som er så flinke til å føre samtaler og drive aktiv lek i klasserommet som de norske elevene – og det er jo viktig for trivselen. Vi bruker i Norge også mer penger på hver elev enn alle andre land i verden, og da sier det jo seg selv at kvaliteten må være bra – vi trenger jo ikke noen sammenlignende undersøkelser for å fastslå det.

Jeg synes også det er tullete å kritisere Elevorganisasjonen for at de praktiserer ordningen med kollektive medlemskap. Når en skole har valgt å melde seg inn i organisasjonen, så er det selvsagt at alle elevene på skolen, også dem som begynner i ettertid, ønsker å være medlem av en organisasjon som fremmer så mange fornuftige standpunkter. Og om en elev ikke selv vet at hun/han er medlem, så er det betryggende å vite at hennes/hans interesser blir ivaretatt av representative representanter som vet å sette trivsel foran maset om kunnskap.

Brit Andreassen

Bystyremedlem Høyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...