Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Krever konkret plan for tilbakeføring ved Oset

May-Brith Døssland og Monica Tjelmeland i Nordre Aker Venstre ber om en klar plan på hvordan Oset skal tilbakestilles når anleggsarbeidene er ferdige i 2028. Foto: Nordre Aker Venstre / Karl A. Kjelstrup

MENINGER: Kommunen må gi noe tilbake til området, og må forplikte seg til en plan for tilbakeføring før man setter i gang arbeidene, mener Venstre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Med etablering av nytt stamnett som skal binde sammen eksisterende og ny vannforsyning, vil det bli enda flere år med anleggsarbeidet ved Oset og ved Disen. Anleggsarbeidene innebærer betydelige ulemper for beboerne i området som må kompenseres.

Venstre mener det er viktig å iverksette tiltak for å begrense ulempene for innbyggerne og at de som rammes hardest av arbeidene blir kompensert. I tillegg mener Venstre at det er behov for en plan for tilbakeføring etter at anleggsarbeidene er avsluttet.

Vi er overrasket over at det ikke foreligger noen konkrete planer for tilbakeføring av området. Anleggsarbeidene ved Oset har pågått siden 2002 og medført betydelige ulemper for beboerne i området. Ulempene har vært størst for de nærmeste naboene, men adkomsten til området har også blitt begrenset for andre brukere av Maridalsvannet og området rundt.

Når anleggsarbeidene avsluttes må man sikre at området får tilbake kvalitetene det hadde før anleggsarbeidene ble påbegynt. Kommunen må gi noe tilbake til området, og at man må forplikte seg til en plan for tilbakeføring før man setter i gang arbeidene.

Etter tiår med anleggsarbeider er det ikke gitt hvordan området skal se ut, og det er derfor viktig at det utarbeides en forpliktende og konkret plan for en tilbakeføring som også oppleves som en kompensasjon til nærmiljøet for mange år med ulemper.


Venstre fikk med seg de andre partiene i MPS-komiteen på kreve en plan for tilbakeføring av området, og håper at dette får tilslutning i BU på torsdag.

Innstillingen fra MPS-komiteen:
«Bydel Nordre Aker ber om at det legges konkrete planer for tilbakeføring/opprustning av både Oset m/anleggsvei og Disen i god tid før slutten av anleggsperioden (ref. 8.3 og 8.4). Det må utarbeides utomhusplaner i samarbeid med bydel Nordre Aker som sikrer at riggområdene gis en merverdi som også kan oppleves som en kompensasjon for mange år med ulemper.»

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...