Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

KrF tøyler skjenkekameratene

Oslo KrF ønsker å føre en balansert skjenkepolitikk for byen som tar hensyn til folks ønske om en åpen og trivelig by med hyggelige utesteder, samtidi...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2007 kl 11:35

Oslo KrF ønsker å føre en balansert skjenkepolitikk for byen som tar hensyn til folks ønske om en åpen og trivelig by med hyggelige utesteder, samtidig som den bidrar til å forebygge rusmisbruk og begrense alkoholens skadevirkninger i befolkningen. Høyt alkoholforbruk forårsaker og forsterker mange alvorlige samfunnsproblemer som kriminalitet, fattigdom, samlivsproblemer, vold, hærverk og ulykker. Misbruk av alkohol er også årsak til utrygge oppvekstvilkår for mange barn og unge. Tall fra rusmiddeletaten viser at 80 personer dør årlig-, og at 30-40 personer skades daglig på grunn av alkohol og alkoholskader i Oslo.

Etter forrige kommunevalg ble det inngått en avtale mellom det sittende byrådet og KrF om at skjenkepolitikken fra forrige byråd, hvor KrF var med, skulle ligge fast. Slik har KrF tøylet skjenkekameratene Høyre, FrP og Venstre fra å liberalisere alkoholpolitikken de siste fire årene. Disse partiene sier nå at de vil innføre 24-timers skjenking i deler av byen hvis de vinner flertall etter valget. De skal søke staten om dispensasjon fra alkoholloven og oppheve forbudet mot å skjenke alkohol mellom klokken 03:00 og 13:00. FrP vil også åpne for salg av vin og brennevin i dagligvarebutikkene og tillate salg av dette så lenge butikken holder åpent.

Dette er en politikk KrF er sterk motstander av fordi den er usosial og rammer de svakeste i samfunnet – spesielt barna. Den beste måten å tøyle skjenkekameratene på er å stemme KrF på valgdagen – både til bystyret og til bydelsutvalget. Godt valg.Gunnar Prestegård

5. kandidat til bystyret for KrF

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...