Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

DNBS:

«Danseskolen er av kvinnelig kunstnerisk idealisme!»

Irene Aarseth Johansen driver DNBS sammen med søsteren Siri. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/STIAN SCHIOLDBORG

Vi har begge et brennende engasjement for teater, musikal, dans og ballett. Med en unik støtte fra egen familie, så er alt mulig. Da kan man stå på enda litt ekstra!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2015 kl 21:20

Den Norske Ballettskole (DNBS) drives av oss, søstrene Siri og Irene Johansen. Vi har et brennende engasjement for teater, musical, dans og ballett.

Vi har vår egen historie med oss. Blant annet med trening av en russisk ballettpedagog i Oslo, seks dager i uken, fra vi var 10-18 år.

Siri var første skandinav på Bolshoi akademiet i Moskva på slutten av 90-tallet. Irene spilte også i blant annet Annie på bryggeteateret på begynnelsen av 90-tallet og sang med den fantastiske sangpedagogen Anne Brown.

Siri var første skandinav på Bolshoi akademiet i Moskva på slutten av 90-tallet

Gjennom barndoms årene ble vi kjent med og fikk møte noen av verdens ledende dansere, pedagoger og koreografer fra Russland.

Vår inspirasjon fra barndommen og ungdommen, bringer vi videre til elever ved DNBS. Det er kjernen til vår idealisme, og som bringer dette videre i sitt daglige virke ved DNBS.

Med en unik støtte fra egen familie, så er alt mulig. Da kan man stå på enda litt ekstra!

I år feirer DNBS 10 års jubileum. Det blir feiring med blant annet forestillinger i Sandvika teater i mai , Riksscenen i juni, og forestilling i selveste Operaen, 23. august. Sistnevnte er et spennende samarbeid med levende musikk som spilles av Oslo kammermusikkfestival.

Så langt dette året har det allerede vært mye spennende. Alle tre elever – derav to fra Nordre Aker bydel – på elitenivået ved DNBS, og som søkte seg til ballettkonkurransen ”Tanzolymp” i Berlin , fikk akseptert sine søknader til å representerte Norge for første gang i den prestisjetunge ballettkonkurransen.

En av dem stakk av gårde med hele to priser; ett års studie i klassisk ballett ved ballettskolen i Sveits, Basel, og 5 ukers sommerballettskole i Antwerpen. Det er en enorm anerkjennelse å bringe tilbake til Norge og DNBS.

Videre skal tre elever – alle fra Nordre Aker bydel – representere Norge og DNBS i Falun på den nordiske og baltiske ballettkonkurransen i midten av mars. Flere konkurranser kommer fremover.

Tre elever – alle fra Nordre Aker bydel – representere Norge og DNBS i Falun på den nordiske og baltiske ballettkonkurransen

Det handler om å gi talentene muligheter for å få med seg masse erfaring på veien mot en karriere. Det krever mye av DNBS og talentene å holde et så stort tempo, og ledelsen er fryktelig stolte av at det er så stor og god fremgang – det inspirerer videre også en ny generasjon talenter til å satse.

På søndag 8. mars danser noen yngre elever ved DNBS på ”Krafttak mot kreft” på Engebråten skole, og DNBS er veldig stolte av å få delta på dette og ønsker alltid å gi tilbake i lokalmiljøet. Mange elever kommer nettopp fra området, og det gjør også Siri og Irene som er født og oppvokst i Nordre Aker bydel selv.

Vi er svært glade for alle de nydelige elevene og talentene vi kan få jobbe med gjennom DNBS.

Irene Aarset Johansen
Grefsen, Daglig leder, Den Norske Ballettskole

Siri Aarset Johansen
Grefsen, Kunstnerisk leder, Den Norske Ballettskole

LES FLERE 8. MARS-KOMMENTARER HER:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...