Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kunnskapsskolen kontra konkurranseskolen

Elevorganisasjonen har store ambisjoner for Osloskolen. Vi stiller klare krav til elevers rett og plikt til å ta ansvar i egen læring, krav til lærere...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2006 kl 11:40

Elevorganisasjonen har store ambisjoner for Osloskolen. Vi stiller klare krav til elevers rett og plikt til å ta ansvar i egen læring, krav til lærere og skoleledere som ansvarlige for å gi tilpasset opplæring og læringsmiljø, og krav til kommunen som tilbyder og ansvarlig for elevenes rettigheter og opplæringens rammer.

Et av våre krav er at alle elever i Oslo skal ha like muligheter til å nå så langt i løpet av våre 13-14 år med opplæring som overhode mulig. Like muligheter betyr at politikere og lærere skal ta på alvor at elever er forskjellige. Elever i Oslo skal ha like muligheter til å få tilpasset opplæring uavhengig om de er under eller over middels flinke eller om de er en gjennomsnittselev (som egentlig ikke finnes). Vi ønsker ikke rangering av prøveresultater fra skolene i media, inntakssystemer som skaper vinnere og tapere i konkurranse og et finansieringssystem som ikke tar hensyn til forskjeller i elevmassen. Vi mener det er galt å gi mest penger til skoler som klarer å presse inn flere elever enn hva som er lovlig i et og samme klasserom, og minst til skolene som er upopulære, men har elever med et minst like stort ressursbehov. Vi mener det er galt å la konkurranse lede til A- og B-skoler.

Osloelevene trenger et rettferdig vurderingssystem som anerkjenner at alle elever lærer og motiveres på forskjellige måter, ikke overfladiske eksamener og testprøver som egentlig gir ufullstendig dokumentasjon på kunnskap for alle. Osloelevene trenger skoler med rammer som virkelig kan tilpasse opplæringen til alle, ikke stykkpris og atter nye kutt. Det krever at bystyret, i motsetning til tidligere år, prioriterer skole i 2007-budsjettet. Osloelevene trenger et medbestemmende elevdemokrati, ikke bystyre- og byrådspolitikere som forsøker å umyndiggjøre elevdemokratiet når det formidler brukerbehovet, som de ellers påstår å være opptatt av. Når 1/3 av elevene det gjelder bevisst går så langt som politisk boikottaksjon av byrådets testprøver, er nemmelig budskapet klart og tydelig.

Magnus Ofstad Malnes

Leder, Elevorganisasjonen i Oslo

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...