Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kunstsnø eller villsnø?

Det er med stor undring mange leser om den bastante motvilje til et, etter mitt syn, prisverdig forslag fra en av bydelens største idrettslag. Over 5%...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2006 kl 11:55

Det er med stor undring mange leser om den bastante motvilje til et, etter mitt syn, prisverdig forslag fra en av bydelens største idrettslag. Over 5% av bydelens innbyggere er medlem av Kjelsås Idrettslag , og når de ved dugnadsinnsats ønsker å bidra til at alle vi som liker å gå på "bortoverski" nå skal få mulighet for det i snøfattige vintre burde de bli møtt med en positiv holdning. Allerede for vel 20 år siden fikk byens alpinanlegg sin kunstsnø til glede for mange unge, og noen eldre. Det var neppe et kommunalt ønske om fremgang for den alpine toppidretten som var begrunnelsen den gang, men en erkjennelse av at snøfattige vintre kan avhjelpes ved å lage snø, når bare kulda er der. På den måten blir utnyttelse av skibakker og alpinanlegg mer fornuftig og et fint tilbud til byens befolkning hele vinteren.

Hvorfor skal ikke vi som liker å gå på mer tradisjonelle ski få den samme mulighet ? Det har de dessuten allerede i Sørkedalen, Holmenkollen og ved Sognsvann.

En feil har nok allikevel idrettslaget gjort, og det var å ikke ta kontakt med beboerne på Solemskogen tidlig i planleggingen. Det burde vært en selvfølge, og ville kanskje medført at de hadde fått en medspiller i stedet for protestant. Motaksjonistenes inkludert Naturværnforbundet uttalelse i NAB nr 10, smaker allikevel noe sært og surmulende. Vi som har marka som nærmeste nabo må finne oss i å dele den med andre. Skulle vi overlatt alt til naturen selv, som de sier, ville vi heller ikke hatt lysløyper , alpinanlegg , hoppbakker, merkede løyper og stier. Eller skogsdrift og skogskjøtsel for alt jeg vet. Til og med skøytebaner ville vel da måtte forbys! Takk for at vi har Skiforeningen og flere idrettslag i byen som sammen med Friluftsetaten i kommunen bidrar til at alle kan glede seg over marka. Etter hvert, forhåpentlig også på kunstsnø i Lillomarka. Om det samtidig skulle bety gode treningsforhold i nærmiljøet for de mest aktive, burde ikke affisere noen. Noen av dem kan komme til å bidra positivt til vår nasjonalidrett nr 1 som vi liker å se i konkurranser. Det finnes få aktiviteter som koster samfunnet så lite både på kort og lang sikt som et godt idrettsmiljø og et helårlig aktivt friluftsliv. Jeg håper inderlig at Kjelsås Idrettslags håndslag til barn og unge får en positiv løsning, slik at den enorme interesse vi ser for skigåing nå om dagen kan bibeholdes også i snøfattige vintre. Og de vet vi jo at kommer.

Bjørn Iddeng

Grefsenkollen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...