Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Johanne Sundby:

«Kvinner kan også beskrives ut fra det de gjør, ikke bare hva de er»

MARIDALEN: Johanne Sundby driver med hundekjøring, og bor i Maridalen. Foto: PRIVAT

I Maridalen har vi en knippe energiske kvinner som utvider horisonten for hva man KAN gjøre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2015 kl 21:22

Noen av dem hevder seg i sære sporter.

Selv er jeg nå på farta til Iditarod i Alaska, der en flott, sterk kvinnelig forsker har benyttet et to årig postdoktor stipend i nordlys-fysikk til også å dra med seg et STORT hundespann for å kjøre verdens lengste hundeløp, Iditarod. Hun står på startstreken lørdag. Yvonne Dåbakk. Før hun dro, bodde hun i blokk på Kjelsås, så man kan si hun utvider sine horisonter.

Jeg har tatt meg fri en uke og tatt på meg pressekort og skal ledsage løpet. Anchorage er et sted for menn: The ooods are good (but the goods are odd, som de sier).

Hundeløp er også en slags åttende-mars tog

Marte Heilemann, også en Maridalsboer – arrangerer et hundeløp I Norge, på Lenningen og Beitostølen. Hun er småbarnsmor, verdensmester i Hundekjøring mellomdistanse, og likevel tar hun seg tid til å lage et stort og spennende arrangement i høyfjellet i Norge.


I Alta i Finnmark koker, det, dagene før starten av det kjente Finnmarksløpet. Hunder fra Maridalen (Inni Granskauen) står på startstreken til tross for Norwegianstreik som gjør det vanskelig å komme dit, og ei ung nyutdannet dama fra Sørbråten, utdannet fotojournalist, står på startstreken lørdag.

Marte Stensland Jørgensen kjemper ikke om topp-plassering, men skal kjøre gjennom og fullføre.

Dette er kvinner med erfaring fra å ville noe og evne til å gjennomføre det. De setter seg mål, og står på. På hundeløp er «skjønnhetstyranniet» fjernt fra det som er i sentrum, her er det mestring av vær, føre og kalde netter. Selv kjører jeg løp med sanitietforeningesn fastelavensris på sleden, i solidaritet med kvinners helse. Kvinners helse styrkes gjennom aktivitet. Hundeløp er også en slags åttende-mars tog.

Johanne Sundby
Hundekjører, Maridalen

LES OGSÅ: Johanne ble holdt igjen i løypa av sint skiløper

LES FLERE 8. MARS-KOMMENTARER HER:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...