Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

La læreren få være lærer!

Hvorfor blir lærerne våre stadig mer byråkratiserte når elevkontakten er ubestridt viktigst? Hvorfor øker kravene til forskjellige typer dokumentasjon...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2007 kl 13:00

Hvorfor blir lærerne våre stadig mer byråkratiserte når elevkontakten er ubestridt viktigst? Hvorfor øker kravene til forskjellige typer dokumentasjon og registreringer, hvorfor bindes stadig mer av lærerens tid til forskjellig type møtevirksomhet og planlegging når det er som kunnskapsformidlere og voksne rollemodeller vi trenger dem?

I det moderne Norge blir kunnskap og kompetanseheving stadig viktigere. Som en konsekvens av dette tilbringer barna våre stadig lengre tid på skolebenken. Dermed får læreren en avgjørende rolle ikke bare som kunnskapsformidler, men også som holdnings- og dannelsesformidler for stadig nye generasjoner. Noen som vil sette spørsmålstegn ved hvor viktig læreryrket er?

Senterpartiet har alltid ment at den vet best hvor skoen trykker som har den på. Derfor har den lokale sjølråderetten alltid vært et sentralt prinsipp for oss. Departement og kommunen bør derfor innskrenke seg til å sette opp overordnede mål og et innholdsmessig rammeverk for det pedagogiske arbeidet. De bør verken detaljstyre innholdet i undervisningen eller avgjøre valg av pedagogisk metode. Gjennom sin utdanning, erfaring og forankring i et pedagogisk miljø er lærerne de som er best egnet til å vurdere hva slags læringsmetodikk som bør anvendes på den enkelte skole. Det samlede lærekollegium med rektor i spissen må på den enkelte skole avgjøre hva slags pedagogisk metode som til enhver tid er mest hensiktsmessig å benytte, og hvordan skolens samlede, pedagogiske kompetanse best kan utnyttes til den enkelte elevs beste.

For Senterpartiet er det derfor selvsagt at lærerens ubestridte hovedarena skal være klasserom eller tilsvarende læringssted, og eleven skal like ubestridt være den viktigste personen som læreren forholder seg til. Ved fastsetting av arbeidstid for lærerne må det tas tilstrekkelig hensyn til lærerens behov for gode forberedelser og forsvarlig etterarbeid. Derfor gjentar vi: La læreren få være lærer! Og la lærerne få nødvendig tid, mulighet, ansvar og ressurser til å ivareta det viktigste av alt, nemlig elevene.

Morten Lundstein

1. kandidat for Senterpartiet til BU i Nordre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...