Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Langt foran skjema

Det er gledelig å se at Ap's og Regjeringens løfte om 10 000 nye årsverk innen pleie- og omsorg nå er innfridd med god margin. Ett år før stortingsper...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2008 kl 11:20

Det er gledelig å se at Ap's og Regjeringens løfte om 10 000 nye årsverk innen pleie- og omsorg nå er innfridd med god margin. Ett år før stortingsperioden er over dokumenterer Statistisk sentralbyrå (SSB) at vår satsing på omsorgstjenestene i kommunene har gitt en kraftig vekst i 2006 og 2007 – til sammen om lag 11 100 årsverk.

Dette betyr at den rødgrønne regjeringen har klart å styrke tilbudet til eldre, demente, mennesker som trenger dagtilbud og til alle andre som bruker den kommunale omsorgstjenesten. Det er særlig gledelig at veksten er størst blant kvalifisert helsepersonell med helse- og sosialutdanning.

Vi har således overoppfylt vårt løfte allerede, og det vil komme mer med det gode kommuneopplegget for neste år. Rapporter fra fylkesmennene til Sosial- og helsedirektoratet viser at kommunene planlegger en vekst på om lag 2 100 nye årsverk for 2008.

Da vil vi slå valgløftet vårt med 3 200 årsverk. Noen bedre? I det siste året til H-KrF-V-regjeringen (2005) og deres budsjettpartnere FrP var det til sammenligning en nedgang på om lag 1600 årsverk, eller 1,5 prosent, viser de reviderte tallene til SSB. Det bør være praksis som teller, ikke høylydt svartmaling fra de som selv ikke leverte.

Arbeiderpartiets helsefraksjon på Stortinget v/stortingsrepresentant og helsepolitisk talsperson

Jan Bøhler

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...