Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Lei av utakknemlige unger og sure voksne?Ta deg en vaffelvakt på seniorsenteret!

En veldig hyggelig søndag, som vaffelsteker på seniorsenteret. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

KOMMENTAR: – Makan til blid og takknemlig gjeng skal du nok lete lenge etter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2019 kl 21:51

For å få til helgeåpent på Kuben 62+ er driften avhengig av frivillige. Som eksempelsvis kan stille på søndagskaféen, som er åpen mellom klokka 12.00 og 15.00. Det har vært litt tynt i dugnadsrekka, noe også Nordre Aker Budstikke har omtalt.

Derfor meldte Nordre Aker Budstikke seg, til en søndagsinnsats på frivilligkaféen. Et interessant prosjekt, en første gang for alt: Drive kafé. Når det er skrevet, matmenyen er veldig kort (heldigvis): Kun vafler.

Vi møtte tidlig opp, helt overlatt til oss selv - med lånte nøkler, men ferdig røre. Vi satte i gang vaffelpressa, og kaffemaskinen. Og presis klokken 12.00 så kom de første gjestene, brukerne, seniorene, nabolaget, og vennene, det ramlet inn med folk.

Noen kjørte tur, andre hadde gått hele veien til seniorsenteret, som i dag var en litt urban markastue i Kjelsåsveien. I akkurat passe avstand for en søndagsutflukt for de evigunge.


Og vaflene fikk ben å gå på. Vi stekte og stekte, og serverte. Vafler med syltetøy og rømme. Eller kanskje med smør og ost? Og kaffe selvsagt.

Og var det noe vi lurte på, så var det bare å spørre! Her var det flere som var godt kjent. I stedet for sure miner og «blikking», når vaffelen ble for godt stekt, kanskje for sent stekt, eller kaffemaskinen gikk berserk og kaffevann flommet utover benken, så manglet det ikke på gode råd, eller akutt hjelp. Alt med et smil. Bare blide folk på søndagskafé i Kjelsåsveien.

Ikke minst: Makan til takknemlig gjeng for at det ble søndagskafé denne uka også, det skal du nok lete lenge etter. Takk, takk og takk for at dere kom.

Takk selv tenkte vi. For det ble ikke bare servert vafler og kaffe, men gode historier og artige innspill, også til oss debutanter bak vaffeldisken.

Praten gikk livlig rundt bordene. Ikke noe å lure på om søndagskafé er hyggelig, om så bare for et par timer.


Du vet, det er viktig for oss å ha en møteplass som dette, og hvor det er lett å dra til!

Understreket en av de eldre damene, før hun fornøyd tok med seg vaffel og kaffe, og slo seg ned vet ett av bordene.

Ved tretiden var vaffelvakta over for denne gang, men den anbefales varmt videre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...