Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Les budsjettet!

Denne uken la bydelen frem sitt budsjettforslag for neste år. Budstikka fikk dokumentet i hende rett før deadline, og har ikke rukket å lage journalis...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2006 kl 11:40

Denne uken la bydelen frem sitt budsjettforslag for neste år. Budstikka fikk dokumentet i hende rett før deadline, og har ikke rukket å lage journalistikk på innholdet. Vi kommer sterkere tilbake! Men vi kan etter en lynrask gjennomgang fastslå at dette er lesning til å bli klok av. Ansvarlig redaktør i Nordre Aker Budstikke har sett mange offentlige budsjetter gjennom mange år i forskjellige byer og kommuner. Aldri har vi sett maken til ryddig og konsis fremstilling av nå-situasjon, utfordringer for neste år og forslag til vedtak. Bydel Nordre Aker er ikke alene om denne modellen. De siste dagene har bydel etter bydel lagt frem sine budsjetter for neste år, og felles for dem alle er en enkelhet og logikk i oppbyggingen som gjør budsjettet leseverdig og forståelig for langt bredere grupper enn administrasjonen selv.

Vi mener BU-politikerne her har et glimrende utgangspunkt for å vekte alle viktige oppgaver opp mot hverandre, og virkelig utøve fordeling av goder- altså politikk! Samtidig vil vi oppfordre alle andre innbyggere i bydelen til å oppsøke bydelens hjemmeside og laste ned budsjettet. Det er bare noen tastetrykk unna. Når du først har det oppe på skjermen er det bare å bla seg fra side til side. Ikke alle vil være interessert i alt. Men alle som bor i bydelen vil finne poster i budsjettet som angår dem selv helt direkte. Ingen deler av den kommunale virksomheten er utelatt. Har familien barn er det interessant å vite at det fortsatt er stor mangel på barnehageplasser, men at det arbeides med å fremskaffe ca 375 nye barnehageplasser i løpet av 2007/08. Leser du om situasjonsbeskrivelsen fra Bydel Nordre Akers barnevern får du vite at man gjennom 2005 og 2006 har opplevd økt pågang av barn i nød der det har vært nødvendig å gripe inn på ulike måter. Dette har medført betydelige merkostnader som vil videreføres inn i 2007. Videre er det viktig å få med seg situasjonsbeskrivelsen fra helsestasjonene som forteller at Bydel Nordre Aker slo sammen bydelens helsestasjoner i revidert budsjett juni 2005, med en leder, men at bydelen fortsatt har to helsestasjoner, Stillatorget og Ullevål stadion. Det foreslås at denne helsestasjonen slås sammen og relokaliseres i Nydalen.

Bredere forståelse av bydelens situasjon og levekår får du også av kapittelet om sosialtjenestene.

Nyttig er det også for den vanlige innbygger å få med seg forslaget til ny organisasjon i bydelen som et resultat av at sykehjemmene går over i en ny sykehjemsetat, Dette er ikke kjedelig! Bydel Nordre Aker har fantastisk mange engasjerte, oppegående innbyggere. Her får dere virkelig solid bakgrunn for egne meninger!

Vi mener BU-politikerne her har et glimrende utgangspunkt for å vekte alle viktige oppgaver opp mot hverandre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...