Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Leser markaloven med forskjellige briller?

Markadebatten er het i media - også i Nordre Aker Budstikke. Budstikka var også eneste avisen på plass da Markalovens saksordfører fra Stortingets ene...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2009 kl 10:00

Markadebatten er het i media - også i Nordre Aker Budstikke. Budstikka var også eneste avisen på plass da Markalovens saksordfører fra Stortingets energi- og miljøkomité, Inga Marte Thorkildsen (SV) inntok Trollvann for å debattere lovutkastet.. Hun mener motstanderne av loven farer med «det reneste vås». «Idrett og friluftsliv i Marka er jo det loven skal sikre», sa blant annet Thorkildsen. Hun slo også tilbake mot kritikernes påstander i pressen om at det vil bli totalt byggeforbud i «Marka». Leder av Maridalens venner - Tor Øystein Olsen, mener derimot at det ikke er samsvar mellom innholdet i lovutkastet og «den vakre formålsparagrafen» .I tillegg mener Olsen at miljøvernminister Solheim & Co holder tilbake informasjon. Og Olsen trekker også blant annet frem a det er riktig at man kan søke dispensasjon i enkle tiltak, men at det likevel vil kreve dyre reguleringsplaner.

– En vanlig «hobbybonde» i marka, eller et idrettslag, vil ikke har råd til slikt. Kjelsås IL kan ikke drive kakelotteri for å finansiere gebyrene for en reguleringsplan for en ny skiløype på Linderudkollen, sier Olsen i dagens avis.

For folk flest - og som ikke er helt på detaljnivå med markaloven - kan det synes som om lovpriseren og kritikeren leser lovutkastet med helt forskjellige briller. Avisen mener Maridalenbeboer og skihelt Vegard Ulvang har et godt poeng når han i en annen avis uttaler at «Faktum er at det Erik Solheim har sagt til Aftenposten, hvor han har lovet en positiv holdning i forvaltningen av loven, er akkurat det vi mener. Hvis han får skrevet det han sier inn i loven, så hadde vi vært enige. Da ville veldig mange kunne støtte loven» Eller kanskje tenker miljøvernministeren at noen burde bytte briller?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...