Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lite fruktbart

Fredag i forrige uke sprakk Nordre Aker Budstikke nyheten om at samtlige BU-ledere for første gang har samlet seg om en felles uttalelse. Samtlige 15 ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Fredag i forrige uke sprakk Nordre Aker Budstikke nyheten om at samtlige BU-ledere for første gang har samlet seg om en felles uttalelse. Samtlige 15 bydelsutvalg står sammen om en henvendelse til Byrådet med klar beskjed om at de trenger mer penger for å klare sine oppgaver neste år. Uavhengig av partitilhørighet mener altså bydelspolitikere over hele Oslo at bydelene er kommet i en fortvilet situasjon, og at det trengs flere hundre millioner kroner mer i potten for neste år.

Nordre Aker Budstikke mener det er prisverdig at bydelspolitikerne finner frem til hverandre og snakker sammen på tvers av geografi. Vi mener bydelene på veldig mange samfunnsområder er nærmest innbyggerne, og således vet hvor skoen trykker. Sett under ett er bydelene den største tjenesteyteren i Oslo. Hvilke økonomiske rammer bydelene opererer under påvirker innbyggerne direkte og indirekte på en lang rekke områder. I et slikt perspektiv synes vi det er underlig at ikke bydelene har et fast felles politisk forum, der det til enhver tid sittende Byråd kan hente impulser og korreksjoner. Det er trist at BU-lederne må famle seg frem til hverandre og nærmest gjøre opprør for å løfte sine bekymringer frem i lyset.

Desto viktigere synes vi det er at noen BU-ledere har tatt initativet til et slikt møte. Særlig fordi vi deler BU-ledernes frustrasjoner og bekymringer for neste år, og mener de argumenterer svært godt for hvorfor Byrådet bør bruke mer penger på nettopp bydelene neste år. Vi har støttet helt nødvendige innsparinger i tidligere år med tøffe rammer for hele byen. Det er fortsatt nødvendig med en stor grad av edruelighet både i Rådhuset og i bydelene.Dessverre er det ikke champagne-krav BU-lederne kommer med.

Desto mer skuffende er svaret konstituert finansbyråd Øyvind Såtvedt (H) kommer med i dagens avis. Han sier bydelene selv må ta ansvar for budsjetter i ubalanse. Det er ikke noe klokt svar til 15 ferske bydelsutvalg. Over hele byen sitter en blanding av rutinerte og helt ferske bydelspolitikere med et historisk mandat direkte fra byens innbyggere. De er faktisk på samme lag som byrådet og bystyret, de jobber for innbyggernes beste. Når de målbærer en felles frustrasjon er det grunn til å lytte. Arroganse er veldig lite fruktbart.

Det er trist at BU-lederne må famle seg frem til hverandre og nærmest gjøre opprør

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...