Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lokaldemokratiet skal ikke strupes. Hver enkelt av oss kan bidra!

Nordre Aker Budstikke hadde den 13. desember et stort oppslag hvor Arbeiderpartiet hevder at «lokaldemokratiet dør langsomt i bydelene». I artikkelen ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2008 kl 14:20

Nordre Aker Budstikke hadde den 13. desember et stort oppslag hvor Arbeiderpartiet hevder at «lokaldemokratiet dør langsomt i bydelene». I artikkelen henvises blant annet til en økende sentralisering i Oslo kommune og at bydelene trenger ytterligere 300 millioner for å levere sine tjenester på en god måte. Jeg skal ikke her ta opp igjen budsjettdebatten eller spørsmålet om sentralisering. Mitt anliggende er hva hver enkelt av oss kan og bør gjøre for å bidra til et aktivt og levende lokaldemokrati.

Vi har aldri hatt bedre muligheter til å bidra til et aktivt lokaldemokrati enn vi har etter kommunevalget i fjor høst. For første gang har vi direktevalgte bydelspolitikere i bydelsutvalg og bydelsutvalgets komiteer. Nordre Aker Budstikke har presentert dem alle. På møtene her er det bare å stille opp og si sin mening om det vi som velgere er opptatt av. I tillegg har vi Eldrerådet, Rådet for funksjonshemmede og tilsynsutvalg for hvert enkelt sykehjem. Vi har også lokale styrer for skolene og samarbeidsutvalg for barnehagene, alle med politisk valgte medlemmer. Og på det politiske plan har vi aktive lokalforeninger.

Vi har derfor et vel av muligheter til å nå frem til våre politikere og gjennom dem til de besluttende organer. Når du har noe på hjertet er det bare å ta kontakt eller møte opp på et av de mange møtene. Politikk handler blant annet om å prioritere. Det er derfor ikke sikkert at alle beslutninger blir slik den enkelte av oss ønsker eller det blir bevilget så mange penger som vi ønsker til våre hjertesaker. Men hvis vi ikke bruker noen av de mange mulighetene til å nå frem med våre lokale synspunkter - da kan vi få et langsomt døende lokaldemokrati.

Per H. Christiansen,

Nordre Aker Høyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...