Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lovfest retten til barnehageplass

Fire uker før omsorgspermisjonen min var ferdig fikk jeg vite at vi hadde fått barnehageplass til vår nå ett år gamle sønn. Til tross for avslag ved h...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2007 kl 09:40

Fire uker før omsorgspermisjonen min var ferdig fikk jeg vite at vi hadde fått barnehageplass til vår nå ett år gamle sønn. Til tross for avslag ved hovedopptaket, var vi nå likevel blant de heldige og hadde fått plass i en privat familiebarnehage. Vi kunne senke skuldrene og puste lettet ut. Men hadde ikke familiebarnehagen befunnet seg i huset til venner av oss som hadde vært så greie å gi en lapp med navnet vårt til barnehagen, hadde vi neppe hatt barnehageplass i dag.

Slike historier er det mange av. Men tilbud om barnehageplass skal ikke være avhengig av om du har kontakter eller bekjente. På samme måte som alle får skoleplass burde det være slik at alle som ønsker barnehageplass til barna sine skal få tilbud om det.

I bydelen vår er det pr i dag (16.08) ca 240 barn som har søkt, men ikke har fått barnehageplass. Det betyr at det er omtrent like mange familier som sliter med å få kabalen til å gå opp med barnepass, jobb og inntekt.

Gode og rimelige barnehageplasser er viktige for å gi alle barn like muligheter. Barnehageplass kan bedre norskkunnskapene til barn med minoritetsspråklige foreldre og dermed fremme integrering, i tillegg kan det bidra til å hjelpe barn i familier med ulike type problemer.

Barnehageplasser er dessuten en avgjørende faktor for at småbarns mødre og fedre skal få mulighet til å delta i yrkeslivet på lik linje med andre.

Selv om kontantstøtten på maks kr 3303 pr mnd gir et økonomisk tilskudd til barnefamilier uten barnehageplass, er den ikke et reelt alternativ til lønn for de fleste.

Arbeiderpartiet vil jobbe for å lovfeste retten til barnehageplass, og mener at utbygging av barnehagetilbudet, reduserte barnehagepriser, utvidet foreldrepermisjon og småbarnstillegg i barnetrygden er et bedre tilbud til barnefamiliene enn å videreføre kontantstøtten.

Lene Siljeholm Christiansen

Bydelsutvalgskandidat, Nordre Aker Arbeiderparti

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...