Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lys er kvinnesak

De mange overfallsvoldtektene i Oslo den siste tiden ødelegger livskvaliteten for alle kvinner. De blir redde av disse overgrepene. Den frykten burde ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

De mange overfallsvoldtektene i Oslo den siste tiden ødelegger livskvaliteten for alle kvinner. De blir redde av disse overgrepene. Den frykten burde de ikke ha, sier Tove Smaadahl, leder i Krisesentersekretariatet. De fleste voldtekter skjer i hjemmet, men den siste tiden har antallet overfallsvoldtekter på gaten eksplodert.

Smadahl raser over konsekvensene overfallene har. - I forhold til vold og overgrep er faktisk det offentlige rom det sikreste stedet kvinner kan oppholde seg, men nå er dette i ferd med å snu, sier Smaadahl til NRK Østlandsendingen.

Bare siden nyttår har minst 15 kvinner blitt overfalt, mens de har vært alene i Oslos gater. Senest i helgen ble tre kvinner overfalt i løpet av kort tid på Grunerløkka, og nå er frykten i ferd med å spre seg. - Livskvaliteten blir ekstremt dårlig fordi kvinner går rundt med en frykt i livet. Dette hindrer faktisk kvinner fra å delta aktivt i samfunnet. Og den utviklingen må vi stoppe, sier hun.

Vi i Nordre Aker Budstikke klarer ikke å la være å tenke på de grove voldtektene vi har opplevd i vår bydel i løpet av de siste tre årene. Slike hendelser sitter i. Vi vil berømme dem som jobber aktivt lokalt i prosjekter som "Skogen for alle" for å gjenopprette tryggheten. De gjør en enormt viktig jobb, ikke minst sett i lys av hva Smaadahl påpeker kan bli konsekvensen av et stadig økende voldtekter i byen vår.

Lokalavisen vil også gi honnør til forslaget fra bydelspolitiker Lill Pleym som vil ha lys langs Akerselva. Bydelsutvlaget har fått negativt svar fra Friluftsetaten på sin forespørsel. Men Pleym sier til Nordre Aker Budstikke at hun vil fortsette arbeidet. Hun mener belysning langs denne viktige ferdselsåren for gående og syklende er avgjørende for trygghetsfølelsen. Hun nevner frykten for voldtekt spesielt. Jenter og kvinner føler seg utsatt når de tvinges til å gå i stummende mørke.

Nordre Aker Budstikke tror ikke belysning alene reduserer antall seksuelle overgripere i Oslo. Men vi mener faktisk at det er et viktig bidrag til å holde hele befolkningen utendørs. Det må ikke bli slik at vi velger bilen i enda flere sammenhenger av frykt for å bli overfalt, selv i vår overveiende svært trygge del av verden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...