Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lytt til innbyggerne!

Arbeiderpartiet i Oslo slites i sitt syn på Grefsen Stasjonsby. Noen i partiet mener prosjektet er for dårlig utredet, og følger Venstre og SV i krave...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Arbeiderpartiet i Oslo slites i sitt syn på Grefsen Stasjonsby. Noen i partiet mener prosjektet er for dårlig utredet, og følger Venstre og SV i kravet om en ny runde. De ønsker seg en konsekvensutredning. Andre mener åpenbart at alt er såre vel, og at prosjektet bør få skride frem. Etter å ha vært til stede på folkemøtet forrige tirsdag håper Nordre Aker Budstikke at de vinner frem, de som ønsker utredning. I likhet med de fremmøtte innbyggerne i Bydel Nordre Aker lot vi oss ikke berolige veldig av utredningen fra Plan- og Bygningsetatens side. Verken når det gjelder støy, utsikt eller trafikkløsninger. Vi tror ikke det blir vellykket med en sammenhengende "mur" langs Ringveien. Vi skjønner veldig godt at de som allerede bor på oversiden av Ringveien klager. Vissheten om at 1000 nye boliger også medfører mye trafikk i et allerede overbelastet område er ikke egnet til å berolige.

Nordre Aker Budstikke forstår den skuffelsen Vigdis Dahlseide gir uttrykk for i dagens avis. Hun startet hele "opprøret" mot planen. Typisk nok var det helt tilfeldig at hun, en eneste beboer, virkelig forsto omfanget av planen, og etter hvert satte seg så dypt inn i saken at hun ble i stand til å etablere motstand og sette spørsmålstegn som virkelig høres. Hadde ikke hun besøkt PBE og sett den fysiske modellen ville planen sannsynligvis vært gjennomført uten protester fra innbyggerne overhodet.

Nordre Aker Budstikke er glad hun tok seg tid og ork til å lære seg politikerspråk, og å lese utbyggingsplaner. Det viser seg gang på gang at vi trenger slike engasjerte innbyggere som stiller de ekle spørsmålene. Som ikke automatisk godtar at alt er så bra planlagt som utbyggere og fagmyndigheter vil ha det til. Vi har sett sterke eksempler på lokalt engasjement i Oslo de senere årene. Kampen mot flyttingen av den amerikanske ambassaden er ett eksempel. Kampen mot nedbygging av Rødkleiva et annet. Bevegelsen mot fortetting av småhusbebyggelsen i Oslo er et tredje eksempel. Slike initiativ utgjør viktige korrektiv. Mens bydelspolitikere gjerne hamrer på sine bystyregrupper i lokale utbyggingssaker uten å bli hørt, så skaper organiserte innbyggere store bølger.

Vi mener Grefsen Stasjonsby må konsekvensutredes. Og at Oslo by MÅ ha tid til å vente. Trafikken i Storo-området er allerede en enorm flaskehals. PBE må presentere gode og troverdige planer for hvordan vi skal unngå dramatisk forverring etter hvert som flere store utbyggingsprosjekter kommer på plass. Hele Arbeiderpartiet og resten av det politiske miljøet i Oslo bør nå lytte til BU-politikerne i Nordre Aker, og til innbyggerne.

Vi mener Grefsen Stasjonsby må konsekvensutredes

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...