Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lytt til vellet

Plan og Bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune har lagt seg på full konfrontasjonslinje i forhold til innbyggerne i det lille lokalsamfunnet Sørbråten i ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2007 kl 10:00

Plan og Bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune har lagt seg på full konfrontasjonslinje i forhold til innbyggerne i det lille lokalsamfunnet Sørbråten i Maridalen. Signalet er at nå skal det ryddes opp en gang for alle. Det skal bli slutt på all ulovlig bruk av hytter som helårsbolig! Det skal bli slutt på ulovlig forurensning! Markagrensens intensjoner skal følges!

Nordre Aker Budstikke er en varm tilhenger av markagrensen. Vi misliker ethvert forsøk på å hule den ut, enten det gjelder enkeltpersoner som tar seg til rette, eller det er kommuner som fremmer reguleringsforslag. Vi har således stor sans for PBEs intensjoner i denne saken. Vårt inntrykk er at utviklingen på Sørbråten i svært mange år har vært problematisk, og at byens til enhver tid sittende ledelse har unnveket å rydde opp. Vi applauderer viljen som nå vises. Og vi vil innstendig oppfordre etaten til å fullføre sitt løp, og få på plass endelige løsninger som skaper klare rammer for Sørbråten videre. Ingen er tjent med en evig unntakstilstand fra lover og regler, slik Sørbråten har opplevd i mange tiår. Ingen har visst forskjell på hus og hytte. Resultatet er vill vest. Nå er tiden inne for orden.

Men vi tror ikke full konfrontasjon verken er lurt eller riktig.

Sørbråten Vel oppfordrer Oslos politikere til å forkaste PBEs planforslag. De ber politikerne om å gå inn for en løsning som gir alle bebygde eiendommer anledning til å få bostatus med de strengeste krav til rensing av avløpsvann og tette tanker for WC. Dette mener vellet vil sikre likebehandling, trygghet for Maridalsvannet og avklarte rammer for Sørbråten.

Nordre Aker Budstikke tror det er klokt å lytte til vellet i denne saken. De har en del veldig gode argumenter mot en politikk som kan medføre tvangsflytting av 20-30 familier og store problemer for Maridalen skole. Sørbråten har eksistert som boligområde siden lenge før markagrensen ble innført. Dersom PBE står på sitt frykter vi rettssaker, støy og fortsatt usikkerhet. En løsning sammen med vellet kan langt raskere etablere en ny virkelighet der lover og regler følges på Sørbråten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...