Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mangfoldighet som mål?

Likestilling. På 70-tallet ble det bestemt at det skulle bli slutt på utestenging på grunn av kjønn i arbeidslivet. Kvinner, som lenge hadde vært en v...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Likestilling. På 70-tallet ble det bestemt at det skulle bli slutt på utestenging på grunn av kjønn i arbeidslivet. Kvinner, som lenge hadde vært en viktig del av forsvaret som "KIF"-er og lotter, fikk nå mulighet til å virke i de tradisjonelle mannsyrkene som befal og offiserer, mens mannlige førskoleansatte og lærere ble radikalt kvotert inn i sine respektive yrker. På 80-tallet bannet mange jenter i mannsdominerte yrker verre enn nordnorske sjauere, mens flyverter og barnehageonkler ble mer feminine enn de søteste jentene som finnes. Nå er bildet endret. Det er rom for å ta frem strikketøyet ombord på fregatter og guttegutter er å finne som ansatte i barnehager. Men endringer tar tid.

Bydel Nordre Aker er muligens den mest konforme del av Oslo som finnes. Boligprisene er høye og tiltrekker seg mange høyt utdannede, økonomisk bemidlede, enslige og familier som etableres i møblerte hjem. I følge en ny OBOS-undersøkelse er det akademikerne som preger yrkene representert i bydelen vår, hele 20 prosent av byens fysikere bor i Nordre Aker, mens de fleste skuespillere og finansmeglere bor på Frogner, som dessuten har det største mangfoldet av yrker i hele byen. Arbeidstakere i yrker som slakter, skomaker og garver er lette å finne på Alna. Stovner har flest truckførere og bryggeriarbeidere. Den "akademiske utviklingen" i bydelen vår kan tenkes å bli ennå mer tydelig med utbygging i Nydalen og Gaustadbekkdalen, med etablering av bedrifter med hovedvekt innen kunnskap, IKT og forskning. Vel og bra.

Men; er det så rom for annerledeshet i bydelen vår? Kan jentene på ungdomsskoletrinnet ha kort hår? Kan gutta i samme alder bedrive sang og drama? Er det mulig å overleve en skolehverdag i Nordre Aker med utradisjonelle interesser, uten iPod, mobil og merkeklær og uten å være akademisk skoleflink? Bør man, hvis svaret er nei, vurdere å flytte? Alternativt begynne også med kampsport? Nordre Aker Budstikke ønsker å slå et slag for mangfoldighet. Vi oppfordrer alle våre lesere til å tenke over hva slags miljø vi ønsker å ha. Er mangfold og likestilling en del av målet for fremtiden, må vi alle se, og berømme, de som greier å stå i sin annerledeshet i vårt nærmiljø. Ta en titt rundt deg.

Bydel Nordre Aker er muligens den mest konforme del av Oslo som finnes

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...