Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Markaloven – en skivebom

Det er ikke slik at alt vern er i fellesskapets interesse. Når vernet blir så strengt at brukerne av marka mister vitale rettigheter som de har hatt i...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Det er ikke slik at alt vern er i fellesskapets interesse. Når vernet blir så strengt at brukerne av marka mister vitale rettigheter som de har hatt i årtier så blir den foreslåtte Markaloven en skivebom. Og det er det som nå er i ferd med å skje.

Her er noen forhold slik jeg har kunnet observere dem:

1) Vi har allerede i dag en verneplan for Oslo-marka. Oslo kommune, Løvenskjold m.fl. eier Oslomarka og forvalter den på en bra måte. Da blir det helt feil at Staten skal frata kommunen forvaltnings-myndigheten og legge styringen av Marka inn i et statlig byråkrati. Sosialistene sier de tror på lokaldemokrati, men i handling gjør de motsatte: De umyndiggjør både enkeltmennesker og kommunen vår.

2) Jeg tror Olsen og Ulvang er i stand til å lese utkastet til Markalov like godt som både Solheim og Rømming. I tillegg kjenner Olsen og Ulvang lokalforholdene i Marka og forvaltningen av den mye bedre. Solheim og Rømming sier at loven skal tolkes romslig og at endringer i forvaltningsmønsteret (for idrett og lokalbefolkningen) ikke blir så vanskelig. Det har jeg ingen tro på: det blir lovens kalde bokstav som kommer til å gjelde, og da blir endringer vanskelige.

3) Jeg har i politisk sammenheng arbeidet for å legge forholdene til rette for turfolket, bl.a for å få parkeringsplasser ved Hammeren og sykkelsti langs Maridalsveien fra Brekke og innover. Oslo kommune har vært positive, mens Fylkesmannens naturvernavdeling har motarbeidet forslagene gang etter gang. Det var først etter en massiv protest til Kåre Willoch (som fylkesmann) at vi fikk 45 P-plasser ved Hammeren. Naturvernere har gått i mot sykkelsti eller økt veibredde begrunnet med at da kjører bilene fortere og dalen vil miste sitt særpreg. Hvis Fylkesmannens kontor blir forvaltningsinstans for Markaloven, så er ikke utsiktene gode for at interessene til turfolket eller lokalbefolkningen blir godt ivaretatt.

Brukerinteressene blir best ivaretatt av nærdemokratiet. Vi trenger ikke et statlig overformynderi for OSLO-marka. Den foreslåtte statlige Markaloven trenger vi like lite som vi trenger et hull i hodet vårt.

Tor Løken

Nestformann i Nordre Aker FrP

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...