Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Vi trenger en park i Nydalen, og vi trenger den nå»

VENSTRE: Bystyrerepresentant Marit Kristine Vea og BU-medlem May-Brith Døssland. Foto: Christian Fredrik Borg

MENINGER: Venstre har lenge vært pådriver for park, og vi trodde vi hadde byrådspartiene med oss. Men det ser det ut til at byrådet har lagt saken i en skuff. Andre saker er viktigere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2021 kl 10:59

Nordre Aker bydel er en grønn bydel med mange og fantastiske grøntområder. Mange i bydelen har både egen hage og grøntområder i sitt nærområde. Noen har også marka som nærmeste nabo. Det er ikke tilfellet i Nydalen. I den delen av bydelen der folk bor aller tettest er tilgangen på grøntområder dårligst. Og verre skal det bli.

Nydalen er blant landets tettest befolkede områder, og enda skal det bygges enda mer i tiden som kommer. Nå bor det 10.000 mennesker i området, og i løpet av de neste ti årene skal antall innbyggere dobles.

Vi er glad for å få flere innbyggere i bydelen vår, men når vi utvikler Nydalen er det viktig at vi utvikler den for menneskene som skal bo der. Den danske byutviklingsekspert Christian Pagh slaktet nylig byutviklingen i Oslo, og omtalte i Aftenposten 7. mars områder som Storo/Nydalen som store, monotone boligområder med veldig lite variasjon i både uttrykk og innhold. Han mener vi har for lave ambisjoner for fellesområder som gater, parker og gårdsrom, og ikke minst manglende omtanke for menneskers bruk og møtesteder i hverdagen.

Barn trenger plass til å leke og møte venner. Løpe, klatre, sykle, spille løkkefotball eller bare møtes for å skravle. For mange barn i Nydalen er Storosenteret og T-banestasjonen naturlige oppholdssteder. Det er utrygt å sykle på grunn av mye trafikk i området og det er ikke noe sted der de kan sparke fotball eller løpe om kapp.


Voksne trenger også friområder, og for folk i Nydalen er det ikke så lett å finne en ledig grønn flekk i sitt nærområde. Særlig krevende er det nå som byen er så nedstengt og nærområdet er blitt enda viktigere.

Venstre har lenge vært pådriver for park, og vi trodde vi hadde byrådspartiene med oss. Men det ser det ut til at byrådet har lagt saken i en skuff. Andre saker er viktigere. Samtidig bygges enda flere områder i Nydalen ut og det blir stadig vanskeligere å få realisert ambisjonen om en park. Venstre mener at vi ikke kan vente. Vi trenger en park og vi trenger den nå.

Aksjonsgruppa Ja til stor park i Nydalen jobber for en park i Sandakerveien 113-119. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...