Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Brillebloggen:

Mil etter mil for et par briller

HEDERSMANN: Den forventede levealder for menn i Tanzania er 60. Unntakene er menn som Kaggwa (85), en pensjonert politimann som fikk briller av en kunde hos Specsavers. Foto: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN: Kaggwa hadde reist i mange mil for å kunne oppfylle drømmen om et par briller. Nå kan han nyte de siste årene med synet på plass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

For tredje gang blogger Philip Reiler fra Grefsen om sine opplevelser i løpet av den ukeslange Eyecampen i Tanzania. Reiler er PR-sjef i optikerkjeden Specsavers, som har reist til Tanzania med briller som er donert fra Norge. Eyecamp er en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania».

DAG 3

Den tøffe 85-åringen hadde gått i timesvis for å få en synsundersøkelse og nye briller. Helt på egenhånd kom han til «eyecampen» vår på Zanzibar. Viljen var sterk, og evnen likeså. Kaggwa var fast bestemt på at de siste årene av hans liv skulle bli med et bedre syn.

Den pensjonerte hedersmannen var tidligere politi og slet med en stor minusstyrke som hemmet ham sterkt. Så da var det ikke rart at Kaggwa lyste opp i et stort smil da han endelig kunne spasere avgårde med briller i ansiktet. Han takket med et stort «asante» - takk på swahili, og la ut på den lange veien hjem.

Kaggwa (85) med nye briller fra en giver i Norge. Foto: Morten Bendiksen

I likhet med Kaggwa, så har de fleste reist langt for å komme til oss, med et håp om en synstest og et par briller. De som ikke har noe galt med synet sitt, får uansett et par solbriller. Dessverre står det alltid noen igjen, som vi rett og slett ikke rekker å hjelpe på den tiden vi har der. Dermed kan det oppstå oppstyr, som vi etter beste evne forsøker å stagge med utdeling av skrivesaker, notatblokker og andre ting som vi har med fra Norge. Det er ingen tvil om at organisasjonsevnene blir testet ut hos alle mann.


I morgen reiser vi til et annet sted, etter anmodning fra helsemyndighetene på Zanzibar, og er veldig spente på hva som venter oss der.

MEDBRAKTE GAVER: Helseklinikkene på Zanzibar er ikke spesielt velutstyrte, og elementære ting som penner og notatblokker fra Philip Reiler blir godt mottatt hos oversykepleier Maamuni. Foto: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN 2018:
DAG 1 – Tanzania-teamet er fremme på Zanzibar
DAG 2 – Sola fører til grå stær

LES MER OM GI SYN TIL TANZANIA OG TIDLIGERE BRILLEBLOGGER HER!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...