Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Miljøvennlig?

Foranlediget av en morsom konkurranse som noen politikere fikk TV-dekning, og omtale for på Yougstorget nylig, og kanskje bilprodusenten arrangerte, b...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2008 kl 08:53

Foranlediget av en morsom konkurranse som noen politikere fikk TV-dekning, og omtale for på Yougstorget nylig, og kanskje bilprodusenten arrangerte, ble også min interesse vakt. Her løses et bymiljøproblem på en fin måte for mange tenkte jeg. Og for en rimelig penge.

I den aktuelle bilen har batteriet en levetid på 2-5 år eller ca 20.000 km. Batteriprisen oppgis å være kr 23.750,- og oppladet strøm beløper kr 8,-. Et enkelt regnestykke forteller da, at drivstoffutgiftene blir ca kr 13,- pr mil. En bil med vanlig drivstoff, og samme vekt går på under halvliteren på mila dvs for ca kr 6,-. Dermed forsvant den økonomiske motivasjonen.

377 kilos blybatterier som bilen er utstyrt med representerer også et miljøproblem, både å produsere og å gjenvinne. At varmeapparatet trenger parafin, hvis man tenker vinterbruk er selvsagt en bagatell.

At den registreres som motorsykkel, men har fått myndighetenes velsignelse når det gjelder el-bilens fordeler i kollektivfelt, bomringer og ved parkering veier opp noe av ulempene den ellers har. Det siste er nesten utrolig i vårt avgiftskåte land, og vil det neppe vare lenge, hvis det blir mange av dem.

Bjørn Iddeng

(FrP) Nordre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...