Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kommentar:

Møter du opp, eller lar du det bli med drømmen?

Kjelsås- og groruddalsforfatter Yngve Kveine startet å skrive Lyden av asfalt mens han var i pappaperm. Boka har blitt en suksess, og høstet lovord, blant annet fra Ingvar Ambjørnsen. Foto: PRIVAT

Yngve vil fortelle hvordan han brukte pappapermisjonen til å skrive 38 sider som han sendte undertegnede, og som senere endte opp som en av de mest spennende utgivelsene i 2014.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2015 kl 13:08

Forfatter av Lyden av Asfalt, Yngve Kveine fra Kjelsås, kommer til Deichmanske biblioteks filial i Nydalen torsdag 3. desember. Kveine er også til daglig kommunikasjonsdirektør ved Handelshøyskolen BI.

I jobben min som forlagsredaktør i Tigerforlaget møter jeg svært mange skriveglade entusiaster som alle har samme mål for øyet, nemlig å samle tankene sine mellom to permer. Nåløyet er trangt, men ingenting gleder meg mer enn å slippe debutanter ut i offentligheten. Noen av disse når bredt ut, mens andre opplever mindre oppmerksomhet enn det man burde kunne håpe på.

En som virkelig har klart å sette spor, er Tigerforlagets første utgivelse noensinne, nemlig Yngve Kveine, med boka Lyden av asfalt, en generasjonsroman fra Oslo øst på 80-og 90-tallet med Jokke og Valentinerne som musikalsk lydspor.

LES OGSÅ: Dette sa Kveine da boka kom ut: – Jokke var vår gud!

Yngve Kveine fra Kjelsås startet å skrive boka «Lyden av asfalt», da han var i pappapermisjon. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIVFOTO


Det har vært en stor glede å følge livsløpet til boka Lyden av asfalt. Ikke bare hadde vi troen på dette som et glimrende litterært prosjekt, men så også temaer som kunne engasjere mange. Med glødende engasjement har Kveine kastet seg ut i offentligheten gjennom debatter som på mange måter angår oss alle.

Særlig temaene mobbing og debatten om «den delte byen» kom høyt på dagsordenen. Og lite gleder et forlagshjerte mer enn når en debutbok får slik gjennomslagskraft.

LES KOMMENTAREN: «Vi er aldri på Grønland. Vi trenger ikke dra dit»

Selv om det nå er en stund siden boka kom ut, er dette en av de utgivelsene som bare fortsetter å leve videre. Forfatter Yngve Kveine er en omgjengelig type som både bokhandlere og bibliotekarer liker svært godt, og når romanen også har fått så gode anmeldelser, har interessen vært stor i forhold til signeringer og arrangementer. Jeg husker spesielt da vi ble takket i hånda av elever på en videregående skole, av mennesker som har hatt store utfordringer i livet og satte pris på besøket vårt.

Forfatter Yngve Kveine er en omgjengelig type som både bokhandlere og bibliotekarer liker svært godt


Og når forfattere som Tom Egeland og Ingvar Ambjørnsen attpåtil berømmer romanen, og den får sekser i Lillehammer Byavis, da er det rett og slett veldig moro å jobbe med Yngve og hans prosjekter!

LES OGSÅ: Yngve Kveine: Livet har blitt rikere for suksessdebutanten

Tiger Garté, forlagssjef og redaktør, Tigerforlaget. Ble hedret av Jo Nesbø, som delte sin Bokklubb-pris i 2008 med ham, etter debuten Burnout. Med Mr. Mike i 2009 ble han den yngste krimforfatteren Aschehoug hadde publisert. Foto: PRIVAT

Og for dere som digger Jokke, vanker det også en ekstrabonus under torsdagens seanse. I tillegg til å fortelle om sitt forhold til Norges største rocker gjennom alle tider, vil det hardtslående tributebandet, Hr. Smiths Venner, leverer Jokkesanger med innlevelse, energi, tempo og spilleglede. Det er bare å glede seg.

Så møter du opp, eller lar du det bli med drømmen? Yngve vil snakke om hvordan han brukte pappapermisjonen til å skrive 38 sider som han sendte undertegnede, og som senere endte opp som en av de mest spennende utgivelsene i 2014.


LES OGSÅ: Yngve Kveine om å være forelska – i Kjelsås

Møt opp og hør hvordan du skal gå frem, og hvordan du skaffer deg tid. Vi gir deg et lite spark til å få deg i gang med ditt eget skriveprosjekt!

Tiger Garté
Forlagssjef og redaktør, Tigerforlaget

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...