Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Muligheter for hvem?

Lill Pleym fra Sosialistisk Venstreparti, skriver i Budstikka 7. Juni om en bydel med muligheter. Men muligheter for hvem? For det første angriper Li...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Lill Pleym fra Sosialistisk Venstreparti, skriver i Budstikka 7. Juni om en bydel med muligheter. Men muligheter for hvem?

For det første angriper Lill våre kjære og flotte skoler i bydelen vår. Hun er imot store skoler. Hun angriper skolene, som om det skulle være negativt å gå på dem. Og kjære Lill, jeg kan garantere deg, at de store skolene i denne bydelen har vært med på å dyrke mangfoldet og toleransen i denne bydelen. Jeg snakker naturligvis av erfaring som elev. I den nye skolebehovsplanen står det også at det skal satses på Nordre Aker i fremtiden, og derfor ser jeg ikke hele poenget med Lills slag, som allerede er vunnet.

Lill Pleym skriver videre om eldreomsorg. Det vi vet i dag er at over 80% av alle brukere innen eldreomsorgen, er fornøyde med det tilbudet man gir. Men vi i Høyre føler ikke at vi har oppnådd nok enda. Vi vil at flere skal være fornøyde, og derfor blir det selvfølgelig noe vi skal jobbe med om vi vinner valget. Fritt brukervalg snakker Lill om på en negativ måte. Jeg velger å tro at bestemor selv er voksen nok til å bestemme hvilket tilbud hun skal benytte, og hvem som skal komme å gi henne tilbudet.

Der SV vil gi alle muligheter (Så lenge de velger det SV allerede har valgt for dem) skal Høyre gi alle muligheter, og valgfrihet. Omsogen skal ikke være en kasteball, men en sektor som kjennes igjen med kvalitet, valgfrihet og fleksibilitet.

Ikke nok med at hun angriper skolene i denne bydelen, og fritt brukervalg, men både Lill og partiet hennes, er imot at vi fra Nord skal kunne bevege oss til andre skoler i byen vår. Jeg som elev vil ha fritt skolevalg. Mens SV sier nei, sier Unge Høyre ja til fritt skolevalg. Hvorfor skal mamma og pappas hus bestemme hvor jeg skal gå på videregående? Og hvorfor skal jeg stille dårligere på en sentrumsskole, enn det en fra sentrum gjør?

SV syntes det er greit at noen elever er mer verdt enn alle andre, og det er akkurat her Unge Høyre/Høyre, og SV har sitt store skille.

Jeg som elev bør stille like sterkt som alle andre. Og enhver forelder i Nordre Aker, vet at vi elever i Nordre Aker, stiller forferdelig mye dårligere til en sentrumsskole, enn det de som bor i sentrum gjør.

Vi skal ha mangfoldige og tollerante skoler. Vi skal ha en eldreomsorg med kvalitet, valgfrihet og fleksibilitet. Og tilslutt, men ikke minst; Vi skal ha en rettferdig skole, der alle elevene er like mye verdt.

Kristoffer Gustavsen

1. viseformann i Vestre Aker Unge Høyre (Vestre Aker UH er en samling av Ullern-, Vestre Aker- og Nordre Aker bydel)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...