Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Nå kan alle på sykehuset se – også de ansatte

STOR PÅGANG: Åshild sørger for at mange av de ansatte ved Mount Meru Hospital får synsundersøkelse. Foto: UTLÅNT

BRILLEBLOGGEN: Helsevesenet i Tanzania er dårlig utbygd, og selv om vi har eyecampen på et sykehus, så er det ingen selvfølge at de ansatte har god øyehelse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2017 kl 12:34

Philip Reiler er bosatt på Grefsen, og jobber i optikerkjeden Specsavers. Også i 2016 var han på eyecamp Tanzania med briller fra Norge, blant annet levert inn til Specsavers butikk på Sandaker. I fjor var TV-profil Sigurd Sollien en av de profilerte brilledonorene fra lokalmiljøet, i år er Elling-skuespiller Per Christian Ellefsen blant dem som har gitt bort sine gamle briller. Denne uken følger vi opplevelsene Reiler og hans team gjør seg i Afrika. Les Brillebloggen fra 2016 her.

DAG 3

Idag var det mye helsepersonell som fikk synsundersøkelser og tilpasset briller.

Det er mange sykepleier– og medisinstudenter som er tilknyttet sykehuset, og det er en stor glede å kunne hjelpe disse.

I tillegg kommer det mange ansatte på Mount Meru Hospital, som har behov for å få undersøkt øynene sine. Sammen med damene som er iført sin fineste stas, er det i sannhet et fargerikt skue som møter oss.

SOLBRILLER: Sola har mye av skylden for at befolkningen i Tanzania utvikler grå stær. Her får tre smårollinger solbriller fra Philip for å beskytte seg mot den nådeløse sola.


På dag tre av eyecampen fikk vi også hjulpet flere barn med store minusstyrker. Vesle Bright (6) som ble målt til minus 4, er dessverre ikke alene.

Kunnskapen om øyehelse er liten, og med dårlig syn er man i praksis forhindret fra å følge den naturlige utviklingen som jevnaldrende har. Alle disse hadde vi ikke kunnet hjelpe uten brillene som blir levert inn av kundene våre. Så en stor takk til alle som har levert inn briller til en av våre 75 butikker, enten det er på Sandakersenteret eller et annet sted.

Spesielt fint er det når brillene havner på nesen til mennesker innenfor helsevesenet. Neema skal bli sykepleier, og hadde problemer med å lese lærebøkene. Men takket være et par pent brukte lesebriller, er hun nå i stand til lese pensum uten problemer. Et stort smil lyser opp når hun tester ut sine nye briller på dagens avis, før hun går videre for å få utdelt solbriller.

LES MER FRA BRILLEBLOGGER-PHILIP:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...