ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Brakkeriggen i akebakken:

«Når byråkrater på «gjemmekontor» ødelegger gleden til våre barn!»

Brakkeriggen på Havnajordet. Foto: Christian G. Træland (Leserbilde)

MENINGER: Det er vanskelig å forstå hvordan de opprinnelig kunne plassere brakkeriggen midt i akebakken. Men det ekstreme i denne situasjonen er at byråkratene ikke klarer å erkjenne sine feil og flytte brakkeriggen når de nå åpenbart må ha forstått at blemmen har oppstått

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2021 kl 12:47

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Den beste lyden i verden er den du hører når barn ler og hviner av fryd. Det er ikke noe som gjør meg – og andre foreldre – lykkeligere enn å se og høre gleden fra våre barn.

Det siste året har disse hverdagsøyeblikkene blitt enda viktigere. I en tid med delvis nedstengning av barneidrett og andre fritidsaktiviteter, i kombinasjon med krevende skoleforhold har det å finne glede i hverdagen ikke bare vært et behov, men også en absolutt nødvendighet.

Siden november har Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetatenav en eller annen grunn gjort så godt de kan for å ødelegge for denne hverdagsgleden ved å plassere en svær brakkerigg midt i akebakken vår i Havnabakken.

Brakkeriggen på Havnajordet. Foto: Christian G. Træland (Leserbilde)

Det som kanskje ser ut som et trivielt luksusproblem – er egentlig bare mindre glede og mer stress for både voksne og barn. Hver eneste dag observerer jeg stressede foreldre og barn der jeg egentlig skulle sett glede og moro. Og plasseringen av brakkeriggen der farten gjerne er høy, utgjør også en stor fare for liv og helse.

Det er vanskelig å forstå hvordan de opprinnelig kunne plassere brakkeriggen midt i akebakken. Men det ekstreme i denne situasjonen er at byråkratene ikke klarer å erkjenne sine feil og flytte brakkeriggen når de nå åpenbart må ha forstått at blemmen har oppstått. De går i forsvarsposisjon med en gang – og i min kommunikasjon med dem har jeg kun fått vage svar: «Det er flere vurderinger som ligger til grunn for plassering av riggen». Når jeg har spurt om hva disse «flere vurderingene» er, har jeg ikke fått noe klart svar.

ANNONSE

(Innlegget fortsetter under bildene)

Brakkeriggen på Havnajordet. Foto: Christian G. Træland (Leserbilde)

Det er satt opp nye polstringer, men de holder ikke, mener innleggsforfatteren. Foto: Christian G. Træland (Leserbilde)

Dette er rett og slett ikke godt nok. Dersom det finnes reelle og gode argumenter for denne plasseringen så kom med dem. At de ikke gidder å gjøre noe med det og utelukkende kommer med floskler og tåkeprat er rett og slett ikke godt nok. Byråkratene må forstå at de er avhengig av befolkningens tillit.

Stadig nye forsøk på sikring vil aldri bli godt nok, og jeg er redd vi vil se flere skader utover vinteren. At byråkratene har skadde barn på samvittigheten er vanskelig å forstå. Å stenge akebakken er jo selvsagt ikke noe alternativ – og jeg håper Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten innser dette.

«Alpingjerder» er også plassert opp for å redusere farten før brakken. Foto: Christian G. Træland (Leserbilde)

Så jeg ber en siste gang – nå gjennom media – flytt denne riggen omgående!

ANNONSE

Alternativt; i det minste krever vi et ærlig og klart svar på hvorfor dette ikke blir gjort.

Red.anm.: Både lokalpolitikerne og foreldreutvalgene ved Tåsen og Korsvoll skoler har protestert mot plasseringen av brakkeriggen i akebakken på Havnajordet. Den er satt opp i forbindelse med nødvendig rørfornyelsesarbeid i området, som utføres av Vann- og avløpsetataten.

Det har skjedd flere akeulykker i tilknytning til riggen. I helgen skrev Nordre Aker Budstikke om nok en ulykke, da en jente skal ha fått en kraftig slagskade i låret, men heldigvis ikke noe brudd, og ble kjørt til legevakta. Venninnen fikk et kutt over øyet og en blåveis.

I etterkant fikk avisen melding om ytterligere to ulykker sist helg. To jenter akte gjennom gjerdene og inn i brakkeriggen, mens en 11-åring fikk kraftig hjernerystelse etter et ublidt møte med byggegjerdene ved brakkene lørdag. Det førte til et halvt døgn på overvåkning på Ullevål.

ANNONSE

Vann- og avløpsetaten har ved flere anledninger utført sikringstiltak, men både innleggsforfatteren og andre har vært kritisk til virkningen av dette.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE