Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Når pus blir borte

Når du flytter til et nytt sted der din katt skal være både ute- og innekatt, skal du holde din katt inne i minst 3 uker før du gradvis slipper den ut...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2008 kl 15:48

Når du flytter til et nytt sted der din katt skal være både ute- og innekatt, skal du holde din katt inne i minst 3 uker før du gradvis slipper den ut under oppsyn de første dagene.

Dersom du skal reise bort, er det best at katten din får bli hjemme ved at noen ser til den hver dag eller minst annen hver dag med mat, vann og toalett. Å sette bort katten til kjente, er risikabelt da katten ved enhver anledning vil prøve å komme ut for å finne veien tilbake til sitt hjem. Dersom du likevel velger å sette katten din bort, så husk at en katt lett kan komme gjennom den minste sprekk i et vindu som åpnes. Og en katt kan lett smette ut gjennom en dør som åpnes.

Å sette katten bort på et pensjonat, er vanligvis trygt. Men det beste og tryggeste stedet er hjemme !

Innekatter er oftest sjanseløse når de kommer ut enten ved å falle ned fra en veranda eller ved å komme seg ut gjennom et vindu. En innekatt er ikke vandt til alle de lukter, lyder og forhold som møter den ute. Den gjemmer seg og søker ikke til folk, heller ikke til sin eier om denne er ute og leter og roper etter katten.

Når en katt blir borte, skal du med en gang sette ut vann og mat på det stedet katten forsvant. En katt som forsvinner på et nytt og fremmed sted, vil alltid holde seg på dette stedet i minst 2 døgn før den legger ut på vandring. Dersom man da setter ut mat og vann godt gjemt inne i noe slik at ikke skjæra spiser maten, vil katten straks finne maten/vannet og holde seg der hele tiden uten å legge ut på vandring. Siden en katt, både innekatt og utekatt, er redd på nye steder, kan man sette ut en kattefelle om kvelden/natten med god mat inne i fella som kokt seifilet eller kylling. Noen må passe på fellen på avstand uten å la seg merke for mye og legge et pledd/laken over fellen når katten går inn i den. Pleddet/lakenet gjør at katten føler seg trygg inne i fellen.

Ikke forlat fellen. En katt som blir fanget i en kattefelle kan begynne å bite i nettingen og skade seg dersom ikke pleddet/lakenet blir lagt over fellen straks.

Etterlys katten i aviser og ved oppslag og på nettet www.nettkatten.no

Husk at det viktigste du gjør for at din katt ikke skal bli borte, er å kastrere og ID-merke katten! Kastrering hindrer løpetid som ofte forårsaker at katter løper bort og ID-merking gjør at din katt finner sin eier !

Bodil Eikeset

Leder Norsk Huskattforening

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...