ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Nei, jeg leter ikke etter pokémon!»

Nesa ned i mobilen har i sommer blit ensbetydene med at du driver med det her. Foto: ANNE A. MADSEN

KOMMENTAR: Denne sommeren har jeg begynt å kvie meg for å bruke mobilen i offentligheten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2016 kl 09:44

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Denne sommeren har jeg begynt å kvie meg for å bruke mobilen i offentligheten. Ja, sånn kikke ned i mobilen mens jeg er ute og går, for eksempel. Jeg er redd folk skal tro jeg driver og jakter pokémon.

Verden er plutselig full av rare dyr. Jeg er ikke interessert.

Jeg har nesten, ved et par anledninger, følt behov for å fortelle forbipasserende som har sendt meg er sånt "pokémon-blikk" at "jeg leter faktisk ikke etter pokémon, faktisk".

Jeg tar Snapchat eller sjekker Instagram eller noe tilsvarende.

Men det ser ut som om jeg jakter pokémon.

ANNONSE

Og det liker jeg dårlig. Jeg har ikke prøvd Pokémon Go, jeg har ikke hatt lyst til å fange pokémons. Og jeg har ikke tenkt til å prøve det heller.

Litt samme holdning som jeg hadde til å "bli med" i Facebook i sin tid, få iPhone (jeg hadde en sånn kjekk Sony Ericsson med knapper og hendig skyvekamera, som dessuten var mye mindre enn det Apple-flaket) og ta i bruk Snapchat. ("Bilder som bare forsvinner? Nei, det har jeg ikke tro på").

Og det skremmer meg. Litt. Jeg føler meg til tider som en 80-åring, og litt som KrF da de møtte fargefjernsynet.

Jeg er ikke så innmari treig på alt, bare så det er sagt. Jeg var ganske tidlig på Twitter (brukte riktignok to år på å finne på hva som skulle stå i den første tweeten min). Og jeg var ganske tidlig ute til å se på Skam (selv om jeg er 30).

Litt moro skal man jo ha det. (For ordens skyld: Bildet er manipulert.) Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

ANNONSE

Dessuten var jeg blant de første «1 prosent i verden» til å streame Kygo på Spotify, ifølge Spotify. (La oss et øyeblikk ikke tenke på SoundCloud i denne sammenhengen).

Men Pokémon Go. Neeei. Vil ikke. Likevel frykter jeg at min egen fortid skal komme og sparke meg hardt i leggen. Og det skremmer meg.

Én ting er forresten bra. Med pokémon-gærninger rundt på de rareste steder, med nesa ned i mobilen, blir det ikke lenger så oppsiktsvekkende å lete etter geocacher. For det har jeg gjort noen år, faktisk. Denne verdensomspennende digitale og litt nerdete orienterings-/skattejakt-leken. Og jeg har vært litt flau når jeg leter litt for lenge på rare steder etter de små beholderne med en loggbok i på offentlige steder, mens jeg kikker meg årvåkent over skulderen. Som en eller annen dårlig kamuflert hemmelig agent. Har innbilt meg at noen kanskje hever et øyenbryn og tenker det er skjulesteder for dop, svarte penger, eller noe sånt.

Nå tror de at jeg leter etter pokémons.

(Egentlig føler jeg at pokémonerne har stjålet litt av mystikken til geocacherne, tatt det til et annet nivå og reist en finger til verden. Eller 'verden' – de få av oss som tviholder på svart/hvitt-TV'n).

ANNONSE

Joda, Pokémon Go kan ta deg til de merkeligste steder. Men trenger du en app for å komme deg ut? Foto: ANNE A. MADSEN

Så da er det vel bare å håpe at hordene faller av Pokémon etterhvert som det taper nyhetens interesse. På samme måte som med Wordfeud, Angry Birds, «Ice bucket challenge» og de badeutfordringsgreiene. At det en gang igjen skal bli greit å gå med nesa ned i mobilen ute, uten å bli gjenstand for pokémon-blikk.

LES OGSÅ: Nordre Aker Budstikke møtte Pokémon-spillere tidligere i sommer

I mellomtiden skal jeg la mobilen ligge i lomma når det er folk ute, og himle med øynene over de idiotene som går i flokk og følge etter noen teite dyr jeg ikke ser. Som trenger en app for å komme seg ut (noe som egentlig bare er positivt. Men det kommer jeg ikke til å si høyt. Ikke ennå).

For så det er sagt: jeg syns de surmaga trollene i kommentarfeltene, de som spyr galle over pokémonerne fordi de virrer rundt og ser «lost» ut, er minst like teite. Skulle jeg, gud forby, ende opp som pokémon-jeger, så er det deres feil. Bare for å bevise at dere tar feil.

ANNONSE

LES OGSÅ: – Jenter. Hvem har sagt at dette er greit?

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE