Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Noe må gjøres

De siste ukene har Nordre Aker Budstikke satt fokus på trafikksituasjonen i Blåsbortveien. Mopedkjøring på gangveien til Tåsen T-banestasjon, bilkjøri...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

De siste ukene har Nordre Aker Budstikke satt fokus på trafikksituasjonen i Blåsbortveien. Mopedkjøring på gangveien til Tåsen T-banestasjon, bilkjøring i dårlig skiltet gangtunnel fra Tåsen senter, farlig utkjørsel med dårlig sikt mot svingen Tåsenveien/Blåsbortveien og gangtunnelen og parkering i skrå og umerket forgjengerovergang har gjort beboerne i området livredde.

Småbarnsmor Heidi Catrine Karal har engasjert seg i saken. To år etter første brev til Samferdselsetaten kom svaret i april. Alt ansvar ble skjøvet over på Friluftsetaten og politiet. Etaten skriver i tillegg at det ikke er avklart hvem som har ansvaret for undergangen. Fem måneder er nå gått. Seksjonssjef Torgeir Engesveen kan i dagens avis fortsatt ikke fortelle hvem som har ansvaret. "Slike ting tar tid," sier han. Ja, hvor lang tid tar det egentlig å avklare et ansvarsforhold?

Politiet, som har vært på befaring i området, ønsker bom, bedre skilting av fotgjengerovergangen, tunnelen og av det skrå gangfeltet i svingen. Unødvendig, mener Engesveen, fordi "parkering i gangfelt er uansett ikke tillatt". Neivel. Men det forekommer daglig. At det ikke er tillatt beroliger vel ikke småbarnsforeldrene i området?

I løpet av den knappe timen Nordre Aker Budstikke var på stedet var vi vitne til en moped som kjørte på gangveien, en bil som kjørte gjennom gangtunnelen, flere barn som kom løpende ut i veien fra tunnelen rett foran en bil og to parkeringer i gangfeltet. Vi har vanskelig for å forstå hvordan Samferdselsetaten kan hevde at situasjonen ikke er trafikkfarlig.

Om fysisk sperre er løsningen, vet ikke vi. Som "Påkjørt fotgjenger" skriver i sitt leserinnlegg i dagens utgave kan det være til hinder for personer med barnevogn eller rullestol. Men noe må definitivt gjøres, og ansvaret må avklares. Før det går riktig galt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...