Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Nordre Aker Venstre satser på dørbank i valgkampen

Gaute Gaasemyr og stortingskandidat for Oslo Venstre, Liv Irene Haug, bosatt i Nordre Aker, gikk dørbankaksjon på Berg 17. august i år. Foto: PRIVAT

MENINGER: Undersøkelser viser at dørbankaksjoner er en god måte å komme i kontakt med velgere på, siden folk ofte er mer avslappet når du kommer hjem til de for å formidle et politisk budskap.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

I år har Nordre Aker Venstre gjennomført i alt 11 dørbankaksjoner i løpet av valgkampen foran årets stortingsvalg, og planlegger to til denne uka.

Aksjonene har blitt gjennomført over hele bydelen fra Ullevål Hageby til Kjelsås. Nå gjenstår Nedre Grefsen og Disen/Lofthus, som er sted for de to siste planlagte aksjonene. Den første dørbankaksjonen ble gjennomført allerede i oktober i fjor, så velgerne i Nordre Aker burde begynne å bli vant til å få en Venstre-politiker på døra. Som regel har det vært 2-4 personer på aksjonene, men noen har også blitt gjennomført med bare en person.

Undersøkelser viser at dørbankaksjoner er en god måte å komme i kontakt med velgere på, siden folk ofte er mer avslappet når du kommer hjem til de for å formidle et politisk budskap framfor å formidle det på stands eller rushtidsaksjoner, som Nordre Aker Venstre også har hatt mye av denne valgkampen. I tillegg viser det seg at effekten av dørbankaksjoner er særlig positiv for mindre partier, og da spesielt Venstre. Sannsynligheten for å stemme Venstre øker dersom en velger har vært i direkte kontakt med partiet gjennom dørbank. Til sammen er nesten 1500 dører blitt banket på i bydelen. Målsettingen er 1650 dører, og Nordre Aker Venstre ligger godt an til å nå dette målet. Antallet dører banket på pr. aksjon ligger gjerne på om lag 100 stykker i bydel Nordre Aker.

LES OGSÅ: Ble avspist med én dag til valgkamp på kjøpesenteret

Oslo Venstre satser hardt på dørbankaksjoner denne valgkampen, og har operert med systematiske måltall for hvert lokallag og for fylkeslaget som helhet. Hensikten er å nå ut til flest mulig velgere, og for Venstre sin del har det vist seg å være en stor utfordring å holde på velgerne fra valg til valg. Derfor er det viktig for både Nordre Aker Venstre og Oslo Venstre at så store områder som mulig av byen blir dekket av dørbankaksjoner.


Responsen fra velgerne som Nordre Aker Venstre har kommet i kontakt med gjennom dørbank har ofte vært positiv. Det er en fin anledning for velgere til å ta opp saker de er opptatt av med politikere, og en fin måte å bringe synspunktene deres videre i Venstre på. Og om velgerne vi har møtt på dørbank ikke har tid til å komme med synspunkter eller diskutere politiske saker, tar de ofte i mot flyers med de viktigste sakene til Venstre, som deles ut på dørbankaksjonene, likevel.

Så om du bor i området Grefsen/Disen, bli ikke overrasket om du får en Venstre-politiker fra Nordre Aker på døra denne uka!

Gaute Gaasemyr
Valgkampkoordinator Nordre Aker Venstre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...