Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Nordre Aker Venstre tar frivillighet på alvor

Bydelen har svært mange idrettslag, musikkforeninger og velforeninger som alle gjør en stor innsats for å skape et godt tilbud til sine medlemmer, skriver atikkelforfatteren. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ILLUSTRASJONSFOTO)

Om Bydel Nordre Aker fikk økte bevilgninger til aktiviteter innenfor frivillig sektor, ville det være svært positivt for de mange foreningene i bydelen som driver med organiserte aktiviteter, skriver Dag Gaute Gaasemyr (V).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2017 kl 08:53

Nylig vedtok årsmøtet i Nordre Aker Venstre å øke frivillighetsmidlene i bydelen vår til 1,5 millioner kroner. Vedtaket viser at vi tar frivillig arbeid i Bydel Nordre Aker på alvor, og vil gi gode rammevilkår for denne sektoren som på mange måter bidrar til at vår bydel har et variert og mangfoldig kultur- og foreningsliv. Blant annet har bydelen svært mange idrettslag, musikkforeninger og velforeninger som alle gjør en stor innsats for å skape et godt tilbud til sine medlemmer.

LES SAKEN: Vil øke frivillighetspotten med en halv million

Dag Gaute Gaasemyr. Foto: PRIVAT

Frivillighet er viktig for sivilsamfunnet, siden det gir mulighet for borgerne til å engasjere seg i aktiviteter ved siden av skole og arbeid. Forskning viser også at om lag halvparten av befolkningen her til lands på en eller annen måte er engasjert i frivillig arbeid. Frivillig arbeid har også en verdien at alle som deltar kan bidra ut fra egne forutsetninger, samtidig som denne formen for aktiviteter gir deg god tilhørighet i lokalsamfunnet. Disse faktorene gjør frivillighet til en unik måte å bygge et samfunn på.

Pr. i dag er frivillighetsmidlene i Bydel Nordre Aker på kr. 1 million. I vinter har det kommet inn søknader om støtte til i alt 88 prosjekter i frivillig sektor i bydelen på til sammen vel 3,5 millioner kroner. Det betyr at mange frivillige prosjekter, alt fra støtte til enkeltpersoner som vil arrangere konserter til idrettslag som trenger økte midler til anlegg, ikke får innvilget økonomisk støtte fra bydelen til prosjektene. Dette vil kunne ha stor betydning for gjennomføring av aktivitetene til både foreninger og enkeltpersoner som ønsker å gjøre en forskjell i bydelen vår.


LES OGSÅ: Søker om frivillighetsmidler: Men dette er ikke bare en trapp

Om Bydel Nordre Aker fikk økte bevilgninger til aktiviteter innenfor frivillig sektor, ville det være svært positivt for de mange foreningene i bydelen som driver med organiserte aktiviteter. Det vil igjen kunne sikre gode rammevilkår for å drive organisert idrett eller annen aktivitet for barn og ungdom. At barn og unge har et fritidstilbud i form av organiserte aktiviteter kan også være et forebyggende tiltak mot kriminalitet og rusmisbruk. Også for integreringsarbeidet i Bydel Nordre Aker vil det være av betydning hvor gode rammevilkårene for frivillig arbeid er. Vi i Nordre Aker Venstre ønsker derfor at det kommer flere søknader til aktiviteter rettet mot integrering.

Frivillighet har lange tradisjoner i det norske samfunnet, og lite tyder på at denne tradisjonen vil dø ut med det første. Nordre Aker Venstre vil med vårt forslag om økte midler til frivillighet bidra til at innbyggerne i Bydel Nordre Aker skal ha et rikt tilbud av foreninger, lag og arrangementer framover.

Dag Gaute Gaasemyr
Nestleder Nordre Aker Venstre

Delta i debatten? Send ditt innlegg til deabatt@nab.no.


Les flere innlegg fra Dag Gaute Gaasemyr her.

Nordre Aker Budstikke utvider: Lanserer lokalavis for bydel Sagene – Sagene Avis

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...