Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ny idrettshall på Korsvollbanen

I flere innlegg i ulike media har trafikksituasjonen og parkeringen rundt Korsvollbanen vært et sentralt punkt. Som en av de nærmeste naboene til bane...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2007 kl 15:25

I flere innlegg i ulike media har trafikksituasjonen og parkeringen rundt Korsvollbanen vært et sentralt punkt. Som en av de nærmeste naboene til banen vil vi påstå å være meningsberettiget. Korsvollbanen er sammen med Havnajordet et unikt tilbud. Områdene har vært benyttet de siste 40 årene av generasjoner av aktive barn og unge. Men i de siste årene har utviklingen vært svært negativ, i form av sterk økning i biltrafikken.

Veiene som omkranser Korsvollbanen er villaveier, etablert primært for å lede trafikken til boligeiendommene. Det finnes ikke fortau og veiene er smale (smale veibredder uten veiskuldrer), fordi trafikken tidlig i 1950 årene var mye mindre enn i 2007. Til Åmotveien og Korsvollbråten er det dessuten enda mindre stikkveier som er lagt slik at det finnes flere uoversiktlige punkter for veifarende. Om vinteren er brøytekanter et ikke ubetydelig hinder for trafikkavviklingen.

Hvem er det som må bruke veiene nå: Det er stort sett fastboende og skolebarn, men også utøvere og andre som skal til og fra tilbudene på og rundt Korsvollbanen.

Det er i de senere årene vært en ikke ubetydelig innflytting av småbarnsfamilier på Korsvoll. En viktig konsekvens av dette er at antall barn som sykler og oppholder seg på veiene økende.

I forbindelse med fotballkamper i det eksisterende anlegget kan det stå parkert mer enn 60 biler bare i Åmotveien. I tillegg er også busser brukt til transport av spillere og andre til kamper og andre arrangementer. I de periodene dette skjer er syklende og gående barn og voksne svært utsatt.

Når vi i tillegg mange ganger opplever spillere/supportere som er sent ute og følgelig kjører meget fort på disse smale og overparkerte veiene blir situasjonen meget farlig.

I forbindelse med all treningsaktiviteten opplever vi også stadig "snille" foreldre som kjører barna sine med hastigheter som langt overgår fartsgrensen på 30 km/t.

Nå da ildsjeler i Korsvoll idrettslag ganske ureflektert foreslår å etablere en idrettshall i tillegg til eksisterende sommer og vintertilbud må det være tillatt for oss som er nabo til anlegget å komme med motforestillinger.

Vi er overbevist om at en hall ikke vil øke vår bokvalitet. Spesielt de trafikale forholdene beskrevet over taler mye i mot forslaget.

Så langt Oslo kommune har uttalt seg er ikke kommunen innstilt på å legge forholdene til rette for parkeringen og for trafikken. Bortfallet av eksisterende biloppstillingsplass foran Korsvollhuset gjør dette enda mer umulig.

Prosjektgruppen i Korsvoll idrettslag peker selv på at besøkene til hallen forhåpentlig vil øke sterkt, uten at de trafikkproblemene dette fører med seg blir diskutert seriøst.

Hvis man også tar med det estetiske aspektet, som spesielt vil berøre de som ferdes i Åmotveien eller veiene rundt, må det være vanskelig å argumentere eller forsvare at en hall vil øke den estetiske kvaliteten på området

Det kunne vært interessant å vite hvor mange guttelag og jentelag fra nærområdet som kommer til bruke den nye hallen. Vil det i tilfelle forsvare en slik ekstra påkjenning med tanke på belastningen den vil påføre nabolaget.

Når man vet hvor mange eldre som fortsatt bor på Korsvoll, nemlig de som faktisk er de som var med på etablere vårt gode boområde skal det vanskelig argumenters for at Korsvoll trenger en idrettshall på Korsvollbanen.

Når hallen er bygget, er det heller ingen retrettmulighet. Som ressursgruppen mot Korsvollbanen også påpeker fins det mange mye bedre alternativer enn det foreslåtte, Idrettshøyskolen eller i forbindelse med Korsvoll skole. Her er veiene mer beregnet til å tåle all trafikken. Slik det er nå, er veiene rundt Korsvollbanen allerede overbelastet, og til tider svært farlige for oss som ferdes i området.

Per og Kari F

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...