Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ny markalov

Marka er til stor glede og nytte for Oslos befolkning. Bare en T-banetur utenfor sentrum ligger marka med sine muligheter for rekreasjon, mosjon og fr...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Marka er til stor glede og nytte for Oslos befolkning. Bare en T-banetur utenfor sentrum ligger marka med sine muligheter for rekreasjon, mosjon og friluftsliv. Nordre Aker Budstikke er ihuga forkjemper for markagrensen og vern av marka, samtidig som det må legges til rette for friluftsliv. Marka er en unik og viktig del av Oslo som må bevares for de neste generasjoner. Forslag til ny markalov, eller "Lov om naturområder i Oslo og nærliggende kommuner", er nå behandlet av byrådet. Dersom loven trer i kraft, vil Fylkesmannen få det avgjørende ordet i bygge- og anleggssaker i Marka-områdene, og ikke Oslo bystyre, slik reglene er nå.

Byrådet ønsker ikke den nye loven velkommen. Bakgrunnen er at byrådet mener den nye markaloven vil svekke det kommunale selvstyret og lokaldemokratiet. Eller som vår leder av Nordre Aker bydelsutvalg (BU), Egil Ihlen, sier det: - Det er bedre at lokale folkevalgte forvalter marka, enn at byråkrater langt unna velgernes innflytelse gjør det.

Han viser til lokale saker som reguleringsplanene for Solemskogen og Sørbråten, som gjennom ny markalov vil bli behandlet av Fylkesmannen og ikke Oslos folkevalgte. Nordre Aker Budstikke er enig med Ihlen når han er skeptisk til at avgjørelser skal tas enda mer fjern fra det aktuelle området, og ikke minst enda mer fjernt fra folk som bor i området og kjenner til lokalområdet. I kveld skal forslag til ny markalov på høring i Nordre Aker BU. Dette blir en av de første sakene det nye bydelsutvalget skal bryne seg på og enes om en høringsuttalelse. Nordre Aker Budstikke vil være tilstede under kveldens BU-møte og ser frem til en spenstig debatt om forslag til ny markalov.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...