Nordre Aker Budstikke

Ny svømmehall i bydel Nordre Aker – et skritt nærmere?

May-Brith Døssland, her på Sogn Bad. Arkivfoto

Regjeringen åpner pengesekken og vil ruste opp landets skoler og svømmehaller. Jeg håper at Oslo også får glede av disse pengene, slik at drømmen om e...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2008 kl 15:40

Regjeringen åpner pengesekken og vil ruste opp landets skoler og svømmehaller. Jeg håper at Oslo også får glede av disse pengene, slik at drømmen om en ny svømmehall i vår bydel kan realiseres. Bydelsutvalget vedtok i februar at det er behov for ny svømmehall i bydelen, og vi ba Byrådet gjennomføre en utredning om lokalisering. Mange gode forslag finnes blant lokalbefolkningen som for eksempel ved Engebråten skole, ved Grefsen videregående (når den pusses opp), på Teknisk museum (hvis de flytter), i Nydalen, og mange ønsker seg et svømmeanlegg på Korsvoll også.

Tøyenbadet har nå åpnet, og veldig mange av Oslos borgere er glade for det. Men samtidig reduserer man det lille svømmetilbudet som finnes i vår bydel på Sogn bad. Brukerne av dette badet er svært lei seg over det, og det er forståelig. Hvorfor reduseres svømmetilbudet på Sogn bad isteden for å utvide det? Svaret ligger nok i pengesekken. Det var vel ikke lønnsomt nok for kommunen.

Folkemøtet om svømmehall situasjonen i Oslo, som Venstre arrangerte i våres, lærte meg en viktig ting: Svømmehaller og badeanlegg blir sjelden lønnsomme i kroner og øre. Selv vellykkede badeanlegg som Østfoldbadet og Risenga svømmehall i Asker, er ikke lønnsomme for eierne. Likevel har disse kommunene, mindre enn bydel Nordre Aker, klart å få til et godt svømmetilbud til sin befolkning. Det handler om å vektlegge andre verdier enn kroner og øre, nemlig å se at svømming er en aktivitet som både er forebyggende for sykdom og kan hindre drukningsulykker. Svømmeferdigheten til barn betyr mye for både liv og helse. Barn i vår bydel får kun 10 timer svømmeopplæring i løpet av hele grunnskolen. Dette er minimum lovpålagte antall timer. Årsaken er dårlig og kostbar tilgang til svømmehall.

Det er ikke bare barn som savner et bedre svømmetilbud. Mange voksne ønsker også et slikt tilbud og kanskje særlig personer med fysiske plager hvor svømming kan bedre dette. For personer med nedsatt funksjonsevne er det særlig viktig med en svømmehall som har universell utforming.

En svømmehall er nok ikke så inntektsbringende som en fotballarena, men til gjengjeld så kan alle som ønsker være med på banen/bassenget. Det handler om å skape et tilbud om en treningsarena for alle folk i vårt lokalsamfunn, en møteplass for både unge og gamle som kan skape glede, sunnhet og helse.


Våre 43.000 beboere fortjener et bedre svømmetilbud. La oss håpe at regjeringens ekstra penger til skoler og svømmehaller har ført oss et skritt nærmere en ny svømmehall i vår bydel.

May-Brith Døssland

BU-representant for Venstre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...