Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Nye kolonihager i Oslo?

Bente M. Larsen, gruppeleder for Arbeiderpartiet i bydelsutvalget, og kolonist. Foto: PRIVAT

KOMMENATR: Bymiljøetaten har sendt ut forslag til strategi for byens grønne rom til høring kalt Spirende Oslo – plass til alle i byens grønne rom.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Bydelsutvalget i Nordre Aker vedtok i møte 11. mai å sende inn høringsuttalelse som støtter opp om ønsket å ha et mangfold av grønne områder i byen vår som skolehager, parker, friområder, parsell- og kolonihager.

Jeg er selv kolonist, og vet hvilke verdier kolonihager representerer, både for oss som er så heldige å ha en parsell, og for nærmiljøet som benytter hagene til lek og rekreasjon.

Bydelsutvalget sier i sin uttalelse: Situasjonen rundt parsell- og kolonihager viser en økende interesse for muligheter for dyrking og hagearbeid hos byens innbyggere. For innbyggere med annen etnisk bakgrunn er det stor interesse for tilgangen til parsellhager og kolonihager. Deltakelse i fellesaktiviteter kan ha en integrerende effekt selv om det ikke trenger å være et mål i selg selv. De lange ventelistene tyder på at arealene må økes betraktelig for å kunne dekke behovene.

Solvang kolonihage ved Sogn/Nordberg. Foto: PRIVAT

Jeg støtter strategiens vektleggelse av at grøntstrukturen har en rekke viktige verdier og funksjoner i byen vår. I tillegg til å være leveområder for planter og dyr, bidrar grøntstrukturen blant annet til bedre luft, håndtering av overvann, sosiale møteplasser og økt livskvalitet for innbyggerne.


Etter hvert som byen fortettes, vil det være enda viktigere å bevare og utvikle verdiene som kolonihagene representerer. Jeg håper derfor på en positiv behandling i Bystyret.

Bente M. Larsen
Gruppeleder (Ap) Bydel Nordre Aker

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...