Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Nytt parkanlegg på Sognsvann – hva er viktig for meg som innbygger?

Slik så anleggsarbeidene ut i forrige uke. Foto: Christian Fredrik Borg

MENINGER: Har man spurt brukerne av Sognsvann om hva som er viktig for dem før man besluttet å lage dette parkanlegget? Har innbyggerne eller lokalpolitikerne fått medvirke i beslutningen om å bruke så mye penger på dette tiltaket?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

I de siste 9 årene har jeg vært daglig bruker av løypa rundt Sognsvann. For noen dager siden så jeg til min forundring at anleggsarbeid var startet ved inngangen til Sognsvann.

Vi kunne i forrige uke lese om om at kommunen skulle bruke 6,21 millioner kroner på ett nytt parkanlegg her. Som innbygger i Oslo må jeg si at bruken av skattepengene på dette synes jeg er helt feil prioritering. Er det et sted i Oslo hvor det er grønt, så er det jo her!

Det er tydelig at de som har bestemt dette, synes det er bedre å prioritere nye anlegg enn å vedlikeholde det eksisterende. Jeg kan med dette informere om at turstien rundt Sognsvann nå er så full av hull og røtter som stikker opp, at løypen er blitt en hinderløype og da spesielt for barnevogner, rullestoler og eldre med litt nedsatt gangfunksjon.

Ganglys rundt vannet kom det for noen år siden, for øvrig betalt av en stiftelse, men når annenhver lyspære er mørk gjennom mørketiden, så blir effekten av lys dårlig.

Utedoen i enden av vannet er mer stengt enn åpen for publikum fordi den ikke blir tømt i tide før minusgradene kommer. Jeg har forsøkt å få Bymiljøetaten til å gjøre noe med dette flere høster når mørket kommer og før gradene synker, men ifølge Bymiljøetaten er dette noe teknisk vanskelig å få til. Hvor teknisk vanskelig er det å jevnlig vedlikeholde en utedo eller jevnlig etterse og skifte lyspærene?


For en vanlig innbygger synes prioriteringen merkelig, men kanskje man aldri har vært i området det handler om? Er det viktigere for politikerne å bygge noe nytt som man kan skinne i glansen av etterpå enn å sørge for å vedlikeholde det man allerede har? Har man spurt brukerne av Sognsvann om hva som er viktig for dem før man besluttet å lage dette parkanlegget? Har innbyggerne eller lokalpolitikerne fått medvirke i beslutningen om å bruke så mye penger på dette tiltaket? Politikerne er våre folkevalgte og forvaltere av fellesskapets ressurser, og de må vokte seg vel for å ikke bli et hår i suppa istedenfor.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...