Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Nytt parti på trappene – også i Nordre Aker

Advokat og tidligere Ap-byråd Geir Lippestad er frontfigur for det nye partiet Sentrum. Tidligere leder av Nordre Aker KrF, Eivid Fremstad (innfelt) ønsker å starte et lokallag i bydelen. Foto: Foto: Berit Roald / NTB - Privat

MENINGER: Sentrum som frontes av Geir Lippestad har som mål å etablere seg som et landsdekkende parti, så snart 5000 underskrifter er samlet inn. Når dette er i mål, ønsker lokale krefter i Nordre Aker å etablere et lokallag for partiet Sentrum i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Norge nasjonalt og Nordre Aker lokalt trenger mer fokus på bærekraft og inkludering. Kampen mot klimaforandringer og utenforskap er vår tids viktigste saker. Partiet Sentrum setter begge sakene på agendaen, midt i sentrum av norsk politikk.

Svaret på utfordringene finnes ikke ute på de politiske ytterfløyene eller i populisme. Partiet Sentrum etablerer seg derfor som et blokkuavhengig sentrumsparti. Vi legger FNs bærekraftsmål og menneskerettserklæringen til grunn for utforming av all politikk. FNs bærekraftsmål er radikale både på klima og inkludering. Partiet Sentrum ønsker en styrt og gradvis avvikling av olje- og gassvirksomhet på norsk sokkel gjennom en 15 års periode.

Videre må vi ha en fordelingsmessig forpliktelse uttrykt i den overordnede målsetningen om «leave no one behind». Dette innebærer et særlig fokus på at utsatte eller sårbare grupper i samfunnet, nasjonalt og internasjonalt, skal få det bedre. Utenforskap er en av de største utfordringene Norge står overfor, med 1 av 5 utenfor arbeidslivet. Partiet sentrum ønsker å bruke hele verktøykassa for å inkludere flest mulig. I tillegg avstår mellom 1 av 3 og 1 av 4 velgere i Norge fra å stemme. Dette er også en type utenforskap som partiet Sentrum ønsker å redusere ved nettopp å lage politikk for og henvende seg til grupper som faller utenfor.

Jeg jobber til daglig i et norsk teknologiselskap (www.airthings.com). Selskapet jeg jobber i er en del av det grønne skiftet og utvikler teknologi som kan spare opp mot 25% av energien som i dag sløses bort i kommersielle og offentlige bygg, gjennom feil styring av ventilasjonsanlegg (varme-kulde-inneklima). I tillegg gjennomgår selskapet jeg jobber i en transformasjon, der alt vi gjør lokalt og globalt evalueres mot FNs bærekraftsmål.

På flere områder er det bedriftene som går foran i det grønne skiftet. Partiet Sentrum ser behovet for en gründervennlig politikk. Partiet ønsker å bruke en andel av oljefondet for å investere i det grønne skiftet. Næringspolitikken med både incentiver og en aktiv investeringspolitikk er et område der partiet Sentrum er annerledes og nytenkende sammenliknet med etablerte partier på venstresiden i norsk politikk.


For 2 år siden stod Norge og KrF ved veiskille. Som leder i Nordre Aker KrF opplevde jeg et skred av innmeldinger etter at Hareide tok til orde for at KrF skulle forlate den blå-blå koalisjonen til Erna og heller vende seg mot Ap og Sp. Jeg tok da kontakt med alle de nye medlemmene for å finne ut hva som var i bevegelse.

Svaret fra de nye medlemmene var samstemt. KrF og FrP er motpoler. KrF kan ikke støtte en regjering som baserer seg på FrP i en eller annen form. Norge trenger regjeringsskifte og en retningsforandring som tar mer hensyn til miljø, klima og de som faller utenfor.

Da KrF gikk inn i regjeringen Solberg ble jeg i realiteten politisk «hjemløs». Utmeldingene strømmet inn og KrF mistet de fleste av sine nye medlemmer. Partiet Sentrum har øverst på dagsorden de sakene jeg brenner mest for. I tillegg støtter partiet en regjering med Støre som statsminister ved kommende Stortingsvalg. Derfor er jeg klar og motivert for å engasjere meg i partiet sentrum. Vi tar sikte på å etablere et lokallag i Nordre Aker. Men først er det altså 5000 underskrifter som står på agendaen.

Eivind Fremstad, tidligere leder i Nordre Aker KrF, nå nyinnmeldt i partiet Sentrum.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...