Nordre Aker Budstikke

Og vinneren er....

For bydel Nordre Aker har året så langt vært preget av millioner i budjsettundeskudd - per i dag på rundt 17 millioner. I følge bydelsadministrasjonen...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2008 kl 10:25

For bydel Nordre Aker har året så langt vært preget av millioner i budjsettundeskudd - per i dag på rundt 17 millioner. I følge bydelsadministrasjonen et underskudd som følge av overforbruket på sykehjemsplasser. For folk lever lenger i bydelen - og det er jo bra. Det er bare det at det koster mer penger å drifte alle de eldre i Nordre Aker. Og det må faktisk en bydel ta seg råd til - så får det heller gå på budsjettet løs.

Bydelspolitikere og bydelsdirektøren har flere ganger påpekt at befolknignsprognosene for Nordre Aker er feilslåtte - et budskap som også er viderebrakt til Rådhuset ved flere anledninger. Det er gledelig å høre bydelsdirektøren nå fortelle at de sentrale politikerne lytter til hva Nordre Aker har å si. Bydelen er nemlig en av vinnerne i budsjettforslaget fra byrådet for 2009 - med rundt 20-21 millioner mer å rutte med for neste år. Likevel - som Taasen også påpeker - i reelle penger blir det ikke et så stort «ekstrabeløp» for 2009 - noen oppgaver forsvinner fra bydelens drift, men andre kommer også til.

Men eldrebefolkningen i Nordre Aker, og dertil bydelstjenester, har budsjettforslaget ihvertfall så langt tatt høyde for.

Og tatt i betraktning de dystre utsiktene som ble lagt til grunn i våres - da forslag til det nye «kriteriesystemet» ble kjent - og hvor bydel Nordre Aker kunne påregne et kutt i 10 millionersklassen hvis kriterieforslaget hadde blitt vedtatt av bystyret – ser det jo unektelig mye lysere ut for neste år. For kriterieforslaget er «bakt inn» i budsjettforslaget. Så egentlig betyr jo dette en budsjettbedring på mer enn 30 millioner kroner for Nordre Aker. Da er det lov å føle seg som en foreløpig budsjettvinner!

Og kanskje drypper det mer til andre satsningsområder i bydelene. Hvis Venstre på vippen forhandler seg frem til et enda bedre bydelsbudsjett, før budsjettet skal endelig vedtas i bystyret i desember.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...