Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Omkamp om Nedre Grefsen

ARKIVFOTO

KOMMENTAR: KRF kommer til å stemme for forslaget til Aksjonsgruppa på Nedre Grefsen når saken behandles i bystyret 16. november.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2016 kl 10:52

Forslaget lyder: Bystyret ber byrådet om ikke å prioritere nedre Grefsen som utviklingsområde / transformasjonsområde i inneværende bystyreperiode» og «Bystyret ber byrådet foreslå at nedre Grefsen får samme status i kommuneplanen for Oslo som resten av Grefsen ved revisjonen av kommuneplanen.»

Eivind Fremstad, leder Nordre Aker KRF. Foto: PRIVAT

LES OGSÅ: Byutviklingskomiteens behandling: Partiene må «tygge mer» på nedre Grefsen-saken

I og med at kommuneplanen er vedtatt og står fast, blir neste «korsvei» revisjonen av kommuneplanen. Det er et godt og balansert forslag at Nedre Grefsen da får samme status i kommuneplanen som resten av Grefsen.

Erik Lunde, Gruppeleder og KRF-representant i Oslo bystyre. Foto: PRIVAT

Det er ikke samsfunnsøkonmisk lønnsomt eller riktig å sanere et etablert småhusområde med 260 boliger til et bymessig område med 2500 boliger dels i høyhus som kommuneplanen 2030 åpner for på Nedre Grefsen. I Oslo er det så langt rom for fortetting ved at gamle industriområder transformeres til boligområder.

Nordre Aker KRF er generelt for fortetting ved trafikknutepunkt i Oslo. Dette er essensielt utfra hensyn til bærekraft og transport. Nordre Aker har i stor grad tatt del i og kommer til å delta videre i denne «dugnaden» som er nødvendig for å ta unna for veksten framover i Oslo. Her er det nok å nevne Storo, Nydalen, stasjonsbyen på Grefsen, Frysja, Ullevål Stadion og Tåsen.

LES OGSÅ: Eivind Fremstad: Nedre Grefsen og andre utbyggingssaker i bydelen vår

Nordre Aker KRF vil imidlertid at fortetting i bydelen skal gjøres uten at det bygges høyhus generelt og spesielt nord for ring 3. I Oslo finnes det flere gode eksempler på fortetting rundt kollektivknutepunkt uten bruk av høyhus, feks på på Holtet og på Vinderern.

Ved Holtet på Nordstrand er det bygget ut med lavblokker på rundt fire etasjer, side om side med småhusbebyggelsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordre Aker KRF er derfor skeptiske til det nye signalbygget på 13 etasjer på Kringsjå studentby og Norgesgruppens to foreslåtte nye høyhus på 12 og 13 etasjer på Tåsen. Nordre Aker KRF ønsker at utbyggere pålegges å bygge familevennlige boliger i familevennlige bomiljøer i bydelen vår.

Nordre Aker KRF manglet et fåtall stemmer på å bli representert i bydelsutvalget i Nordre Aker ved valget i 2015. Vi håper på velgernes tillitt i bydelen ved neste kommunevalg. I mellomtiden arbeider Nordre Aker KRF tett med Oslo KRF på rådhuset, og vi ønsker å trekke fram det gode samarbeidet vi har.

Oppdatert: Her kan du lese om bystyrets behandling 16. november.

LES OGSÅ: Dette sa bystyrepartiene om nedre Grefsen i mai

Les alt om kommuneplanprosessen på nedre Grefsen her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...