Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Oslo trenger en ny plan

25 år med ekstremvekst har gjort at Oslo er i ferd med å miste seg selv. Veksten har endret byrommene, vår bykultur, vårt næringsliv og vår infrastruk...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2007 kl 11:35

25 år med ekstremvekst har gjort at Oslo er i ferd med å miste seg selv. Veksten har endret byrommene, vår bykultur, vårt næringsliv og vår infrastruktur.

Oslo Byaksjon er dannet med utgangspunkt i Osloregionens behov og utfordringer. I motsetning til de nasjonale partiene ser ikke Oslo Byaksjon på byen som et problem som må løses. Oslo Byaksjon har en grunnleggende pragmatisk tilnærming til bypolitikk og stor tro på fellesskapsløsninger. En politikk for byen – urbanismen – må være både liberal og radikal.

Oslo Byaksjon vil i Nordre Aker jobbe for å spesielt prioritere tre forhold:

1. Oslo Byaksjon vil jobbe for å utvikle Frysja kulturklynge. I dag består Frysja-området av separate aktiviteter uten noen felles plan som kan gjøre området mer attraktivt. Oslo Byaksjon ønsker å knytte kulturaktivitetene i området tettere sammen og samordne aktiviteter, utstillinger, informasjonsmateriell og lignende.

2. Oslo Byaksjon vil jobbe for å verne markagrensa, de grønne lungene og småhusbebyggelsen i bydelen. For å møte befolkningsveksten i Oslo vil Oslo Byaksjon bygge tett rundt kollektivknutepunkter og i områder frigjort til boligformål i sentrum. Oslo Byaksjon mener Grefsenbyen bør realiseres, gitt at utfordringene knyttet til økt trafikk og behov for skoleplasser finner sin løsning.

3. Oslo Byaksjon vil bedre kollektivforbindelsene til og fra t-banestasjonene i bydelen og bebyggelsen i åsene rundt. Det har i langt tid vært en økt boligbygging og økt trafikk i Nordre Aker uten at dette har resultert i økt satsing på kollektivtransporten i området.

Oslo

Oslo Byaksjon mener Oslo trenger en ny plan for å møte utfordringer knyttet til befolkningsvekst, miljøproblemer og kunnskapssamfunnet. Oslo Byaksjons plan for Oslo innebærer bl.a en satsing på følgende forhold:

1. Gjør byregionen bærekraftig!

Funksjonelt dekker Osloregionen et stort omland med over 1 million mennesker. Økt pendling i regionen gjør det nødvendig å bygge ut det regionale kollektivtilbudet. Oslo Byaksjon vil bl.a. forlenge T-banen til Tryvann, Lørenskog og Rykinn, bygge en ytre T-banering i Groruddalen, og samtidig åpne for persontrafikk på Alnabanen.

3. Aktiv kunnskapspolitikk

Etter hvert som verdiskapingen i Norge flyttes fra Nordsjøen til land, må byregionenes innovasjonssystemer styrkes. Staten må desentralisere de næringspolitiske virkemidlene til regionen. Osloregionen har verdensledende miljøer innenfor IKT, maritim, bioteknologi, finans og energi. Disse næringsklyngene må stimuleres ytterligere, bl.a. ved å bedre integrasjonen mellom næringsliv og forskningsmiljøer.

4. Ja til sosial boligbygging

Oslo har alltid vært en sosial foregangsby og har helt siden begynnelsen av 1900-tallet bygget billige og funksjonelle boliger med høy kvalitet. Sosial boligbygging har aldri vært viktigere enn i dag. Aldri har det vært bygget flere boliger i Oslo. Aldri har de vært mindre, og aldri har de vært så dyre og av så dårlig kvalitet. Oslo kommune må, gjerne i samarbeid med OBOS eller Selvaag, utarbeide et storstilet program for sosial boligbygging.

5. Velferd til rusmiljø

Myndighetene har siden slutten av 60-tallet forsøkt å spre rusmiljøet i Oslo. Den seneste politiaksjonen mot Plata flyttet bare rusmiljøet til Skippergata og Vaterland. Situasjonen rundt nedre Karl Johan er kritisk og preget av kriminalitet, nyrekruttering, sprøytebruk og prostitusjon. Lokale forhandlere forteller om tap i omsetning på rundt 30 prosent.

Rusmiljøet har sin naturlige plass i sentrum. Et innendørs velferdssenter i sentrum vil bidra til økt opplevelse av verdighet for en marginalisert gruppe, samtidig som gruppen ikke er til hinder for handels- og servicenæringen. Senteret må inneholde hjelpe- og rekreasjonstiltak, kantinedrift og arbeids- og entreprenørskapsaktiviteter.

Din stemme avgjør. Godt valg!

Rune Foshaug

1. kandidat for Oslo Byaksjon ved bydelsvalget i Nordre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...