Nordre Aker Budstikke

Oslo trenger omsorgsboliger!

Oslo mangler døgnbemannede boliger, såkalt omsorgsboliger. De andre kommunene har bygget opp et slikt tilbud, det har ikke Oslo gjort. I realiteten ma...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2008 kl 10:05

Oslo mangler døgnbemannede boliger, såkalt omsorgsboliger. De andre kommunene har bygget opp et slikt tilbud, det har ikke Oslo gjort. I realiteten mangler vi et trinn i omsorgstrappa.

Det er selvfølgelig en forklaring på dette og det er samme problem som med barnehager. Oslo har ikke avsatt tomter til formålet. Gjennom mange år har kommunen både solgt offentlige tomter, og latt vær å kjøpe private tomter for å dekke offentlige behov. Når Stortinget har vedtatt spesielle tiltak for å få en giv på området, først på omsorgsboliger så på barnehager, har Oslo starte med å leite etter tomter. Den prosessen tar lang tid, og Oslo får ikke utnyttet de statlige ordningene.

Oslo by har hatt en veldig vekst, og på tross av at den rød/grønne regjeringa prøver å finne gode tiltak for å dempe veksten, vil det sannsynligvis fortsette. Ingen partier har noe veldig god oppskrift for å hindre det. Da må vi stikke fingeren i jorda og sette av areal til offentlige formål.

Eldrerådet har pekt på at Berg gård kan inneholde omsorgsboliger og det er et godt forslag. Det trengs omsorgsboliger i alle deler av Oslo slik at folk ikke må flytte for langt bort fra sitt nærmiljø.

Mangelen på omsorgsboliger, gjør at vi får lite sirkulasjon på korttidsplasser, avlastningsplasser og rehabiliteringsplasser. De brukes av folk som burde ha vært i omsorgsbolig. Dette forplanter seg til hjemmesykepleien og sykehusene brukes i stede for rehabiliteringsplasser. De eldre og deres pårørende blir usikre på om de får den hjelpen de trenger når de trenger den og det er heller ikke bra. Det kan i seg selv gi medisinske diagnoser etter hvert.


Brukerfokus og myndiggjorte brukere er et bra prinsipp. Byrådet framholder økt konkurranse og bestiller/utfører modell som et svar på dette. I praksis viser det seg at denne tilrettelegging for konkurranse fører til en byråkratisering av omsorgen. Brukerne får ikke bestemme hva de vil ha gjort, men bare hvilken leverandør de skal bruke. Bydelene må inn med dyr juridisk og administrativ kompetanse. Det må lages vedtak ned på 10 minutter om hva som skal utføres. Dette fylles ut skjemaer og registreres intime detaljer. Alt dette byråkratiet tar ressurser fra brukerne.

I stede for å løse det virkelige problemet, legger byrådet de ansattes pensjonsrettigheter i potten og privatiserer. Gi heller de ansatte ansvar og mulighet, det er det som skal til for å rekruttere og holde på kvalifiserte og engasjerte medarbeidere.

Hanne Lyssand

Nordre Aker SV

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...