Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Pengemangel i Nordre Aker

Bydel Nordre Aker står ovenfor store økonomiske utfordringer. Dette vil få konsekvenser for tilbudet til eldre, kultur, barnehage, SFO og fritidsklubb...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2008 kl 11:20

Bydel Nordre Aker står ovenfor store økonomiske utfordringer. Dette vil få konsekvenser for tilbudet til eldre, kultur, barnehage, SFO og fritidsklubber. Disse tilbudene er bydelen ansvarlig for og kan samlet sett kalles offentlige velferdstilbud. Høyre ønsker å fokusere på årsaker til budsjettsprekken og trekker blant annet frem utskrivningspraksisen ved Ullevål sykehus som en medvirkende årsak. Arbeiderpartiet har skjønt at vi har mange eldre her i bydelen som lever lenger og har behov for gode offentlige velferdstilbud. Arbeiderpartiet ønsker sosiale løsninger som kan øke velferden i bydelen og har tidligere i år vært med på å foreslå mer penger til alle bydelene. Bydelspolitikerne har dermed vært bevisst sitt ansvar og har samlet seg om et felles brev til byrådet der vi ber om mer penger. Når ikke byrådslederen (H) tar ansvar for situasjonen og samtidig får støtte for sine handlinger fra Venstre og Fremskrittspartiet, har verken de eldre eller de unge noe godt offentlig velferdstilbud å vente seg her i Nordre Aker. Det er jo i realiteten dette vi betaler skatt for å få. Økt velferd utgjør en andel av det samfunnsøkonomiske overskuddet.

Høyre ønsker at markedsliberalismen skal råde over de viktigste velferdstilbudene og nedprioriterer i dag de offentlige tilbudene slik at private aktører lettere kan få slippe til og til slutt overta alle markedene. Arbeiderpartiet mener at disse aktørene gjør en god jobb, men de kan ikke overta markedet på bekostning av offentlig velferd. Markedskreftene virker sånn at de mest lønnsomme pasientene får den beste behandlingen og de minst lønnsomme får en minstestandard. Byrådets prioriteringer fører til at bydelsadministrasjonen må konsentrere seg om hvor de kan kutte uten å komme i konflikt med velferdslovgivningen og dette forringer dermed hele tjenestetilbudet i bydelen. Arbeiderpartiet fører en politikk der vi prioriterer økt velferd og økt lokal beslutningsmyndighet. Dette mener vi skal gi administrasjonen og innbyggere et større handlingsrom og mer fleksibilitet. Derfor sier Arbeiderpartiet at "alle skal med" og at dette bidrar til å øke det samfunnsøkonomiske overskuddet.

Knut Braaten

Nordre Aker Arbeiderparti

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...