Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Positivt samarbeid med fiendene

I helgen var det duket for et av mange seminarer der Norsk Toppfotball (Norske toppklubbers interesseorganisasjon) var vertskap for alle klubbene i Ti...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2008 kl 10:10

I helgen var det duket for et av mange seminarer der Norsk Toppfotball (Norske toppklubbers interesseorganisasjon) var vertskap for alle klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen, med fokus på den nye mediehverdagen, og hvordan klubbene må posisjonere seg for å møte denne på best mulig måte.

Som ansatt i Lyn har jeg tidligere vært på mange av disse samlingene, og det som slår meg er hvor godt alle klubbene samarbeider, og hvor godt klima det er mellom oss. Ja, vi er konkurrenter, men det er primært på banen, for utenfor har vi mye å lære av hverandre.

Aalesunds Kjell Slinning og Øyvind Vebenstad holdt et drivende godt foredrag som de hadde kalt; "hele byen er oransje" hvor de fokuserte på hvordan Aafk har gått fra å være en bydelsklubb i jugendbyen, til å bli hele Sunnmøres flaggskip. For de fleste bedrifter ville dette være som bedriftshemmeligheter å regne, men i fotballen mener vi at utveksling av suksesshistorier er viktigs for å styrke totalproduktet, som igjen vil komme alle klubbene til gode.

Branns Kristian Jæger holdt et engasjerende foredrag som han hadde kalt; "Gullet kom hem - hva så?" som la fokus på hvilke utfordringer de har støtt på i Bergen etter en voldsom utladning i fjor. Det mest vesentlige ved å dele disse historiene er at klubber som har gjort grep som har blitt oppfattet som positive kan dele disse med de andre, nettopp fordi det er i klubbenes interesse at "fienden" vokser.

I vest lurer det en fotballklubb som av mange blir sett på som en fare for Lyn, nemlig Stabæk. Slik jeg ser det er ikke Stabæk noen fare for Lyn, for vi har vårt kjerneområde, de har sitt, og at de opplever en enorm interesse nå, skyldes primært sportslig suksess og et nytt stadion. Dette er helt naturlig, og veldig gøy for dem.

Dette er også veldig bra for Lyn, og på sikt tror jeg det er sunt at det vokser frem flere enn ett alternativ i Oslo og omegn som trekker over 10.000 på kampene sine. Hvis Lyn, Stabæk og Vålerenga kan bidra til en økt fotballinteresse i henholdsvis Oslo vest, Bærum, og på Oslos østkant, tror jeg alle tjener på det. Istedenfor to derbyer mot Vålerenga hvert år kan Oslos beboere glede seg over flere store kamper, og jeg er bombesikker på at kampene mellom Lyn og Stabæk kan bli like store som og vellykkede som "kampen om Oslo".

16. mai inviterte vi til kamp mellom Lyn og Stabæk på Ullevaal Stadion, og hvordan vi skulle fylle stadion var planlagt ned på detaljnivå. I den perioden hadde vi nesten daglige møter med Stabæks ledelse hvor vi samarbeidet om hva vi skulle gjøre for å fylle Ullevaal, og hvordan vi kunne engasjere folk til å komme på denne kampen. Tidlige år har snittet ligget på rundt 4500, denne gangen kom det drøyt 12.000, noe som vi må kunne kalle en suksess. Bortsett fra resultatet på banen selvfølgelig, men revansjen kommer på Nadderud, så der er jeg ikke bekymret!

Dette caset ble trukket frem på seminaret som et godt eksempel på hva et godt samarbeid mellom klubbene kan bety.

Med ønske om en god helg

Joachim Westher Andersen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...