Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Profesjonelle amatører

Det er mye å sette seg inn i ved store byggesaker, og dem er det mange av i bydel Nordre Aker om dagen. Alle naboer, og andre direkte berørte i område...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2006 kl 12:55

Det er mye å sette seg inn i ved store byggesaker, og dem er det mange av i bydel Nordre Aker om dagen. Alle naboer, og andre direkte berørte i områder med omreguleringer og byggeprosjekter, har en helt klar rett til å engasjere seg. Dette er imidlertidig ikke lett når en kommer såpass sent inn i prosessen, og mengden av bestemmelser og dokumenter man skal sette seg inn i, synes vanskelige og utilgjengelige. Store utbyggere sitter på ressurser og kompetanse om byråkratiet rundt byggesakene, mens menigmann har mye å lære og sette seg inn i på urimelig kort tid.

Planer og reguleringssaker har vært under behandling lenge før de kommer som informasjon i postkassene, og senere til behandling i til Byutviklingskomiteen. På disse tidspunktene er det i praksis ofte mulig å få gjort små endringer.

Nordre Aker Budstikke var på befaring i forbindelse med utbygging av Brekkeveien 8 og 19 i forrige uke, og møtte naboer og representanter fra organisasjoner med interesser i området. Plan- og bygningsetaten har ferdigbehandlet saken, bydelspolitikere ser ikke ut til å ha blitt hørt og naboenes frustrasjon er stor. Mange tog ser ut til å ha gått i denne byggesaken, men det et par ting å merke seg:

Tiltak og bygg som en ser bli oppført i strid med godkjent plan hva gjelder høyde, volum, utnyttelsesgrad, avstander, byggestil, materialvalg, farge og lignende, må innklages så tidlig som overhodet mulig til Plan- og bygningsetaten. Erfaring viser at bygg som allerede er fullført, sjelden blir pålagt revet eller forandret, selv om det avviker fra godkjent plan. Man kan kontakte Namsretten for å stoppe tiltaket i påvente av fagmyndighetens vurdering.

Ankeinstans i byggesaker man er uenig i, er Fylkesmannen, men der vurderes ikke selve saken, bare hvorvidt det er gjort formelle saksbehandlingsfeil. Klage til Fylkesmannen må derfor begrunnes med formelle feil.

Det viktigste for naboer i byggesaker er å komme tidlig inn i byggeprosessen, og informere bydelens politikere og gjerne oss i Nordre Aker Budstikke allerede når en tomt eller et bygg blir lagt ut for salg. Også velforeninger og interesseorganisasjoner må engasjere seg på et svært tidlig tidspunkt for å sikre naboer og egne interesser en viss reell medbestemmelse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...