Nordre Aker Budstikke

Rådyr i hagen

Svar til Karen Riekeles Frivik. Jeg er helt enig med deg i at rådyrene er vakre. På den annen side er de ikke tamme, men er en del av vår fauna og er ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2008 kl 15:20

Svar til Karen Riekeles Frivik. Jeg er helt enig med deg i at rådyrene er vakre. På den annen side er de ikke tamme, men er en del av vår fauna og er således skogens dyr. Du skriver at alle i din krets ønsker dyrene hjertelig velkommen til deres hager. I vår krets og hos våre naboer, er de ikke velkommen. Ikke nok med at de ribber hagene våre for hundrevis av tulipaner, men alt som heter roser samt flere sorter planter går også med. Du sier at chilipepper og sennep er et godt virkemiddel for beskyttelse av blomstene. Jeg ser for meg at våre naboer og vår krets for øvrig går rundt med pepperbøsse og pølsesennep for å spraye rundt på 1 mål tomt som bugner av blomster.

Du snakker også om at det generelt er lite trafikk der dere bor. Det finnes nemlig veier i vårt område hvor trafikken er formidabel. Med masse parkering og enorm trafikk er dette et STORT problem både for mennesker og dyr. Dyrene er således ikke synlige mellom alle parkerte biler, samt den enorme trafikken. Du sier det er trist at enkelte mennesker på Nordberg har så lite til overs for disse nydelige dyrene, og at vi lider av et foreldet natursyn. Det er ikke det det dreier seg om. Natursynet får vi hver gang vi traver av gårde til skogs i vårt herlige naboterreng. Tilslutt sier du at ALLE viser en positiv interesse for rådyrene i våre hager. Dette er helt feil. Jeg kan bare si deg at rundt i vårt område på Nordberg er synet helt annerledes.

Jeg skjønner de av dine naboer som har klaget til friluftsetaten. Jeg er fullstendig enig med dem.

Erik Bjerke

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...