Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

«Rasering av boligområdet på Nedre Grefsen er vandalisme»

Nedre Grefsen, sett fra Storokrysset. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– En slik fortetning vil etter vår mening ikke på noen måte føre til positive effekter som «grønn, trygg eller smart», tvert i mot.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2016 kl 16:02

I ny kommuneplan for Oslo «Oslo mot 2030: Grønn, trygg og smart» tillates det at småhusbebyggelsen på Nedre Grefsen kan rives og erstattes med høyhusbebyggelse som ledd i fortetning rundt trafikknutepunkter. Vedtaket er etter vår mening helt klart gjort på et sviktende beslutningsgrunnlag. Verken beboere, lokalpolitikere eller bydelsadministrasjon føler at medvirkningsprosessen har vært god nok.

Nordre Aker FrP har forståelse for at det legges til rette for boligutbygging i Oslo der dette kan skje på en skånsom og bærekraftig måte. Dette kan for eksempel skje gjennom en begrenset utvidelse av boligmasse på eksisterende eiendommer etter eiernes eget ønske så lenge dette holder seg innenfor Småhusplanens bestemmelser om arealutnyttelse mv. Spekulative oppkjøp av eiendommer i veletablerte boområder med tanke på sterk fortetning må unngås.

Hans A. Kielland Aanesen representerer Fremskrittspartiet i bydelsutvalget i Nordre Aker. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vi har forståelse for at det kan skje en viss fortetning kloss inntil trafikknutepunkter i Oslo, så lenge dette ikke rammer tilstøtende bomiljøer uforholdsmessig.

Planene for fortetning på Nedre Grefsen er et meget godt eksempel på hvordan fortetning ikke må skje. Her legges det opp til å rasere et veletablert og velfungerende bomiljø.

Vi mener at fortetning og derav påfølgende forringelse av bomiljøer i Oslo ikke er svaret på behovet for flere boliger i Osloregionen. Utbygging kan skje etter et fingerspissprinsipp ut fra Oslo på attraktive tomtearealer ellers i Osloregionen, og da utenom dyrkbar jord. Her vil det i mange tilfelle kunne gjøres bruk av eksisterende infrastrukturer langs og ved trafikknutepunkter. Det vil kunne foretas utbygging av nødvendig infrastruktur (herunder effektive kommunikasjonsløsninger) langt rimeligere enn kostbar oppgradering i Oslo.

Utstrakt fortetning i Oslo, slik som planene er for Nedre Grefsen, vil etter vår mening resultere i en forringelse og rasering av veletablerte og velfungerende gode bomiljøer. Sammenlignet med mange andre storbyer har Oslo ikke mange grønne lunger. Den etablerte småhusbebyggelsen spiller en viktig rolle i så måte. Vi har også mange eksempler på at nye «boligghettoer» fører til utrygghet og kriminalitet. De er heller ikke familievennlige.

Nordre Aker har i den senere tiden bidratt med tomteareal for en storstilt fortetning med boliger rundt trafikknutepunkter på Storo og i Nydalen. Vi har som nevnt ikke sett for oss at planene også skulle omfatte en fortetning på Nedre Grefsen.

En slik fortetning vil etter vår mening ikke på noen måte føre til positive effekter som «grønn, trygg eller smart», tvert i mot.

Her er det er tale om total rasering av et veletablert og godt bomiljø med de problemer det vil medføre for de direkte berørte. Beboere i tilstøtende eksisterende bebyggelse vil også få føle uheldige konsekvenser av fortetningen bl.a. i form av økt trafikkbelastning i et allerede sterkt trafikkbelastet område.

Nordre Aker Frp vil på ovennevnte bakgrunn arbeide for at utbyggingsområdet i Nedre Grefsen tas ut av gjeldende regulering for fortetning i Kommuneplanen.

Hans A. Kielland Aanesen og Arne Østreng
Nordre Aker FrP

Følg saken om «kommunedelplan-avsløringen» her!

LES HVA ANDRE LOKALPOLITIKERE HAR SKREVET:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...